Császármorzsa recpt?
.... recept....
Köszönöm
No most megnyugodtam!
Korábban én is itt olvastam különböző recepteket, miközben én arra emlékeztem, hogy édesanyám sűrűre kavart palacsinta-tésztából készítette.
Az alábbi linkben írja, hogy a klasszikus császármorzsa valóban palacsinta-tésztából készült, ma már grízből és hasonlókból kavarják.
Szóval édesanyám megkavarta a sűrű palacsinta-tésztát, majd egy nagyobb lábasban kevés zsírt melegített, a tésztát vékony csíkban elkezdte önteni bele a zsírba, miközben fakanállal gyorsan kavarta. Ezáltal sok kis apró rózsaszínre sült nokedli alakú tészták lettek belőle.
Ha már megsültek, akkor lapáttal kiszedte, lekvárral, porcukorral megszórva ettük.
Én is búzadarával vegyesen készítem, és a linkelt receptben is több a dara, mint a liszt.
én fele-fele arányban 30 deka liszt, illetve dara. 4 és fél deci tejben 10 deka cukorral, 1 van. cukorral, ha van egy kis reszelt citromhéjjal simára keverem. ha felszívta a tejet, a dara megduzzadt, hozzákeverem egyenként 3 tojás sárgáját, majd lazán a három tojás felvert habját.
én nem serpenyőzök, hanem egyszerűsítve egy alaposan kivajazott tepsibe öntöm. jó meleg sütőben sütöm. időnként falapáttal átlapátolom, hogy cserélődjön az alja és a teteje, és persze, hogy darabolódjon is.
híg baracklekvárral fogyasztjuk. nekünk ízlik így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!