Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ennyire macerás és sokáig...

Ennyire macerás és sokáig tart a császármorzsa?

Figyelt kérdés

Másodszor csináltam, most sem sikerült. :( A sütés annyira hosszadalmas volt, nagyon sokáig csak ragacsos massza, amikor kezdett szétjönni darabokra, akkor már 30 perce kavargattam és elfogyott a türelem, meg nem tudtam meddig süssem, aztán tiszta száraz morzsás lett. :((( Annyira mérges vagyok, nem lehetek ennyire béna!!!!

Ti szoktatok csinálni? Mi a titka?



2012. dec. 12. 13:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ennyire macerás és sokáig tart. Az én trükköm: desszertnek kínálom, így csak keveset kell csinálni, az meg viszonylag hamar megvan :) A legnagyobb serpenyőben készítsd, akkor gyorsabban sül.
2012. dec. 12. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
100%

Szia!

Én ezt a receptet készíttem el mindig és nagyon finom:)

190 ml tej

100 g liszt

40 g cukor

1 csomag van. cukor

4 tojnás

80 g vaj

Kb. 30 g porcukor

Elkészíttés:

A tojásokat válaszd szét.

A tojássárgát keverd össze a tejjel,cukrokkal,és a liszttel.csomó mentesre.

A tojás fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.Majd ezt forgasd bele a tojássárgába.Ekkor mehet bele ki mit szeret:mazsola,meggy,stb De elhagyható.

Egy serpenyöbe olvazd meg a vajat(Ne ilyedj meg ennyi vaj kell,ez nem sok.Mert ez majd fel fogja szívni a massza!!!)Ha már forr tedd bele a masszát,majd 5 perc után fordisd meg(Ha aranybarna az alja)ÉS törd aprobb darabokra.Porcukorral szord meg vár egy két percet.Zárd el a gázt és már fogyasztható is.Jó étvágyat:)

Ez az eredeti Keiserschmarrn (császármorzsa)recept!Nagyon finom

2012. dec. 12. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:
100%
Még valami azért ez az eredeti,mert ebbe nincs gríz!
2012. dec. 12. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
70%
Én már egy idő óta tepsiben sütőben sütöm, így nem kell vele vacakolni, beteszem a jól kivajazott tepsibe, kb 15 perc múlva kicsit forgatok rajta, és visszateszem még egy időre, persze azt nem várom meg, hogy száraz, morzsás legyen, mert úgy nem szeretem.
2012. dec. 12. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Az utolsó válasz a praktikus. én is tepsiben csinálom, egyszer átlapátolom és kész.
2012. dec. 12. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! A receptet is és a tepsis ötletet is!!!
2012. dec. 12. 20:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!