Hogy készül az igazi császármorzsa (nem a daramorzsa! )?
Figyelt kérdés
Mindenhol csak a dara-, vagy darásmorzsa receptjét találom, de a kettő nem ugyan az. :(2010. dec. 2. 13:29
2/14 A kérdező kommentje:
Köszi, de ezt miért kell berakni a sütőbe??? Én úgy emlékszem, hogy a nagyim serpenyőben sütötte kis adagokban. És abban nem volt se mazsola, se mandula, se citrom a tojásban (-az miért kell bele?). Már bocs, nem kötekedni akarok, csak tudatlan vagyok császármorzsa ügyben. :(
2010. dec. 2. 13:46
3/14 anonim válasza:
nem tudom, csak elkezdtem neked itt keresgélni a mindmegettén. én nem szoktam készíteni, nem tudom, hogy van a hiteles, eredeti recept. csak annyit tudok, hogy nem grízes, mint a daramorzsa, ezért kerestem egy ilyen receptet. de ha gondolod te is nézelődhetsz, mert itt a keresőjében van lehetőség hozzávalók kizárására is. (beírod, hogy császármorzsa és kizárod a gríz, dara, búzadara, stb. szavakat)
5/14 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy keresgéltél. :) Szerintem a második recept lesz az. :) A mindmegettén én is néztem, de csak olyan speckókat találtam. De megcsinálom a másodikat, majd az ízéből kiderül.
2010. dec. 2. 14:22
6/14 anonim válasza:
szívesen, örülök, hogy meglett. :) bár lehet, hogy pont olyan sosem lesz, mint a nagyié. tőle már, úgy vettem ki a a szavaidból, nem tudod megkérdezni :( de ha mégis, akkor tedd meg,hisz ő a leghitelesebb forrás.
7/14 anonim válasza:
Igazad van nem ugyanaz. nem ezt keresed?
8/14 anonim válasza:
Serpenyőben is sütheted és tepsiben sütőben is. Részletkérdés.
9/14 anonim válasza:
Én úgy csinálom a császármorzsa tésztáját, mint a palacsintáét, csak nem liszttel, hanem búzadarával és sűrűbbre. Hagyom állni 1-2 órát, hogy megszívja magát és úgy sütöm ki kis adagokban kevés vajon/olajon.
10/14 anonim válasza:
A császármorzsa valójában darával készül. Amiről te beszélsz, az egy dara nélküli könnyebb változat, viszont nem az igazi.Egyébként az RTL Klubon a Vacsoracsatában a mostani héten, vagy a múlt héten csinált valamelyik ilyen fajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!