Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S. Babfőzeléket csinálta...

S. O. S. Babfőzeléket csináltam, nem az az íz lett amit vártam. Miért?

Figyelt kérdés
Így csináltam: hagymát pirítottam, bele fokhagyma, liszt, pirosparika. Felöntöttem a babbal (konzerv fehér bab), ízesíttem sóval, borssal, delikáttal babérlevéllel. Végül raktam hozzá tejfölt és belekevertem a sült kolbászt felkarikázva + a zsírjából egy kicsit hogy finomabb legyen. Ja és egy pici ecetet. Meglehet ennyi de valamiért nem az a hú te finom babfőzelék lett. Nem ezt az ízt vártam. Valami ötlet?

2013. jan. 3. 15:24
 1/7 A kérdező kommentje:
Egyébként kinézetre jól néz ki.
2013. jan. 3. 15:25
 2/7 anonim ***** válasza:
44%
sajnos a konzerv bab sose lesz olyan jó izű mint az a bab amit füstölt dologgal főztek több órán keresztül.
2013. jan. 3. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted az a baja? nem ehetetlen de mégsem az amit vártam.
2013. jan. 3. 15:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem kellett volna bele Delikát, és a kolbászt nyersen kellett volna belerakni. Sütve már minden zsírja és íze kisült belőle.
2013. jan. 3. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

Hát azt nem tudhatjuk te milyen ízt vártál, de a konzervbabból sosem fogsz olyan jót kapni, mivel azt kb csak melegíteni kell, míg egy rendes babnál jól összefőnek a dolgok órák alatt.

Húslevest sem kuktában főzünk fél óra alatt, pedig úgyis megpuhulna benne minden...

2013. jan. 3. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Én a babfőzeléket nem szoktam hagymás pörköltalapra tenni, csak simán megfőzni és egy kis fokhagymás világos,nagyon picuri pirospaprikás rántással berántani.

a főzési szakaszban 1-2 babérlevél megy bele.

egy kevés ecetet is szoktam, de a tejfölt külön tálalom, és a sültkolbászt is mellé adom.

konzervbabból is csinálnám, persze nem órákig főzve, csak míg egyet forr és berántható.

Én így szoktam, lehet, hogy Te egy kicsit túlbonyolítottad, hogy ennyi mindent tettél bele egyszerre.

szerintem azért biztosan meg lehet enni:)

2013. jan. 3. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, majd legközelebb "rendes" babból csinálom, mert úgy biztos finomabb lesz.
2013. jan. 3. 16:07

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!