Segítség KACSA! Apukámtól kaptam egy elég nagy db kacsát, de én még kezdő vagyok, sose csináltam kacsát. Mit kezdjek vele?
Kicsit vagdosd be a háját. Kend be sóval, a hasába is tegyél sót és kevés majorannát. Tedd egy kizsírozott (nem olajozott) mély tepsibe. Önts alá egy pohár vizet. Fedd le alufóliával, és tedd a sütőbe közepes hőfokra.
Általában annyi óráig kell sütni, ahány kiló a kacsa.
A sütési idő letelte előtt fél órával vedd le róla a fóliát. A mellehúsába egy-két helyen szúrj egy hústűt. Ha könnyen belemegy és nem jön belőle véres lé, akkor fólia nélkül süsd tovább. Közben locsolgasd a levével, amíg a bőre ropogós lesz. Ha még jön belőle lé, akkor süsd még félóráig a fóliával letakarva.
Az előző válaszoló tökéletesen leírta. Ha szeretitek, rakhatsz a belsejébe 1-2 girizd fokhagymát is, sok nem kell!
A kacsa így lesz a legfinomabb!
Bocsi, nem egészen értek egyet az előzővel:
... a zsírját fogd fel egy kis edénybe, mert: a legfinomabb zsíroskenyér van belőle! :))))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!