Darabolt oldalast hogyan készítsem el? Sosem csináltam még, kezdő háziasszony vagyok.
Leírnátok, hogy hogyan szoktátok elkészíteni?
Valami egyszerű és finom recept kellene,amit nem tudok elrontani, lehetőleg hagymás és jó szaftos.
Párom imádja, az anyja meg ezzel villog előttem. Szeretném meglepni a vőlegényem.
Előre is köszi :)
[link] (---én tuti evvel fűszerezném be,de van asszem ugyanugy knorrtol vagy maggitol oldalas sütőzacskóban,na tuti ha nem akarod elronatni a legjobb választás.Én csirkehusit szoktam benne és tényleg annyi h beleteszed a hust a zacsiba rá a fűszerkeverék aztán annyi perc sütés ami a zacsira van irva és készen kiveszed.Ennél egyszerűbb nincsen.
http://www.youtube.com/watch?v=U6JKXKkwEjE (---itt van:)
Én csak besózom, kevés köménymagot szórok rá, szalonnaszeletekkel beborítom, kicsi olaj alá, egy korty víz, alufólia alatt, közepes sütőben sütöm 2 órát (ha nem lesz puha, tovább), közben locsolgatom néha.
Ha megpuhult, fólia nélkül pirítom.
Főtt krumplit török a szaftjába (nem az egészbe!). Savanyúság is kell.
Nagyon-nagyon köszönöm nektek!
Mind nagyon jól hangzik, szerintem mindet kipróbálom majd :)
Így elsőre szerintem ez a fokhagymás amit írtál kedves 13:39-es szuper lesz :)
Lehet, hogy nem ide vág, de egy tuti tipp, ha már a sült oldalast majd megunjátok :)
Én szoktam apróbb darabokra vágatni a hentesnél, felrakom pörköltnek jó sok hagymával és a tetejét befedem savanyú káposztával.Én így csinálom a toroskáposztát.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak:
Szoktam venni sült oldalas fűszerkeveréket,amit egy kis olajjal összekeverek és bepácolom kicsit vele, pl fél órára, utána tepsiben egymás mellé helyezem, egy nagyon pici vizet öntök alá, lefedem alufóliával és berakom sülni a sütőbe, egy óra elteltével leveszem a fóliát és pirosra sütöm.Ha gondolod a pácolás előtt beirdalhatod foghagymával! Krumplipürével szeretem vagy rizibizivel, de mondjuk akár krumplifőzelék mellé is teheted!
Wow, ez is finom lehet, köszönöm!
Biztos, hogy ki fogjuk próbálni:)
szia! én is ajánlok Neked egy finom szaftos megoldást, amit bármilyen húsból, de pasiknak főként oldalasból,tarjából érdemes elkészíteni.
az oldalast darabold fel a csontok mellett, de a húsos rész közepén. sózd be.
csinálj egy pácot a következőkből: kb 1,5 dl kecsap-egy ek. méz -2 ek.mustár-bors-majoranna-2 ek-olaj-3-4 gerezd préselt fokhagyma.
ezzel alaposan kend be a husikat. vágj föl 2 fej közepes hagymát félkarikára és a bekent húsokkal rétegezve tedd egy zárható tálba. egy éjjelen át, de legalább 2 órát álljon a pácban.
másnap zsírozott tepsipe rakjad át hagymástól.mivel csontos a hús kb fél deci vizet is önts alá. szorosan fóliázd le és kb 45 percig süssed.
utána nézd meg,ha a csontok mozgathatók, akkor már jó.
ha még nem , aklkor még egy 15 perce vissza a sütőbe fóliázva.
ezután a fóliát levéve egy kicsit pirítani.
nagyon finom omlós szaftos, a hagyma teljesen beépül a szaftba, nem darabos.
krumplival, rizzsel egyaránt nagyon finom.
ha a sajtos-tejfölös-krumplival, hagymával lerakott oldalas is érdekel , írj és szívesen leírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!