Babfözeleket szeretnek csinälni csülökkel de konzerves babbol hogy äljak neki?
Főzeléket hússal összefőzni nem szoktunk, ez esetben elkészítjük külön a főzeléket, külön a húst, és egymás mellett de két külön tányéron szoktuk tálalni.
Ha babgulyást akarsz készíteni, azt szoktuk összefőzni a csülökkel, de akkor az nem babfőzelék.
attól függ, hogy nyers, vagy főtt füstölt csülköd van. ha nyers valóban először azt kell puhára főzni, ami több óráig is eltart. ha főtt, az más.
akkor a konzervbabot felteszed vízbe, addig főzöd csak, hogy be tudd rántani egy fokhagymás rántással.ebbe már beleteheted a főtt csölökdarabokat és csak jól össze kell melegíteni.
de úgy is csinálhatod a babot, hogy a rántást felengeded hidegvízzel, forralsz egyet rajta és beleteszed a konzervbabot, utána a főtt csülköt, egy kicsit együtt forralod. de tényleg nem kell sokáig.
Éppen a minap volt.
Én füstölt csülköt előző este beáztattam, majd kuktában puhára főztem, szemes bors, babérlevél, fokhagyma, vöröshagyma társaságában.
A lét megkóstoltam, hogy mennyire sós, szükség szerint hígítottam.(volna, de nem kellett)
Leszűrve ment bele a konzerv bab, levével együtt, majd kapott egy zsenge habarást.
A csülköt mellé tálaltam,mert jártam már úgy, hogy a belseje sós maradt, és az egész főzelék sós lett másnapra.
Ecettel savanyítva, szálas vöröshagymával bőven tuningolva, kiváló, tartalmas étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!