Sertéshusos egytálétel 2000 ft ból 5 főre?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Laktató sertés..
1kg börös lapocka ,apróra vágva , 2kg savanyú káposzta, 1 kg burgonya .
A bepácolt sertést 1 éjszakára hütöbe teszem . Fokhagymás olajos pácal kenem le.
Másnap felkockázom ,a kockára vágom a burgonyát. A savanyú káposztát , tepsi aljára teritem megszorom kevés bors ,köménnyel ,majd szét szorom rajta a burgonyát és a húst a tetjére káposztát teszek lefedem és kb 1 óra alatt megsütöm . ha hús is puha akkor kicsit megpiritom . Tejfölel és kennyérel tálalom.. Ha szeretitek rakhatsz bele füstölt szallonna darabokat..
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
- 1 kg comb, (vagy lapocka az olcsóbb) és sok zöldséggel rizseshúst
- megspórolod a zöldség árát, ha pirított tarhonyával főzöd össze a husiból főzött pörköltet
- kb. 1,5 kg sertésmáj (=cca. ezer Ft) resztelt májnak, nokedlivel,
- Végy 80 dkg darálthúst, kevés zsíron sóval-borssal, egyéb fűszerrel párold puhára, kavarj bele kb. ugyanennyi főtt rizst.
Hordós aprókáposztával, vagy kelkáposztával megcsinálod rakottnak, sütőben, tejföllel
- Ugyanennyi darálthúsból fasírozottat = stefániát sütni (főtt tojással a közepébe) törtkrumpli körettel, vagy éppen rizi-bizivel
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Köszönöm, az eddigi ötleteket! Irjatok még!
Van egy hatalmas adag párolt lila káposztam esetleg ahhoz valami ötlet?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A párolt káposztához hurka kolbász - persze ez csak kiegészitésként .vagy csülök pékné modra . A hurka kolbász sajnos nem olcsó ..
azt kéne tudni,hogy mid van otthon amit már nem kell megvenni ...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Párolt káposztát pörkölt-maradékok felhasználásánál szoktam eltüntetni, de azért leírom, talán jól jön:
Zománcos tepsit egy kicsit kizsírozod, kikened tejföllel, bele-terítel egy jó adag kifőzött tésztát, vagy rizst, esetleg nokedlit, sózod, borsozod. Rárakod a pörkölt maradékot, és a tetejére a párolt káposztát. A tetejét is megkened vastagon tejföllel és ha van reszelt sajttal. Bedugod a forró sütőbe, míg összerotyog, ill. a sajt a tetején megolvad.
(Amikor csak a főtt tészta maradékom és a káposzta maradékom volt, akkor virsliből készítettem egy kis pörköltfélét, máskor viszont csak karikára szelt főtt tojást raktam bele.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
egy jó 1,20-130 kilós darab lapockát fokhagymával tűzdelj meg. ha szép formásat akarsz sütni, kötözd át, mint a kötözött sonkát. zsírral leöntve, kb másfél órát süsd fólia alatt, egy kis vizet aláöntbe. persze só, bors, majoranna mehet ízlés szerint.
még melegen kibontani a cérnából, majd kicsit pihentetve, lehet szépen szeletelni. ehhez menne a káposztád, és a hús mellett süthetsz még kockára vágott krumplit is.
igaz nem egytál, hanem egy tepsi finom húsod lesz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egytálnak egy jó bácskai rizseshúst vagy pusztapörköltet (tarhonyás-krumplis ) készítenék.
a káposztát le lehet fagyasztani, később még jól jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!