Érdekel bennetek egy finom, egyszerű egytálétel, ami jó vacsira, ebédre, de még köretnek is?
Nekem most lett kész , isteni finom, gondoltam megosztom veletek.
Hagymás polenta
10 deka kukoricadara
4 dl víz
só bors 3 gerezd fokhagyma
1 zacskó ( a nagyobb zacskó) hagymalevespor
1,2 dl tej,
2 fej lilahagyma,
három féle sajt vegyesen
a kukoricadarát elkezdem főzni a vízzel, sóval borssal, és mikor puffogva kezd főni hozzáöntöm a tejjel elkevert hagymalevest.( hagymalevesből én a legolcsóbbat vettem, tescos, de van olyan finom mint a knorros) Összefőzöm, megkóstolom, ha kell utánasózom.
Kb 10 percig kevergetve főzöm. Egy tűzálló tálat kiolajozok, beleöntöm a masszát. A tetejére karikázom a lilahagymát, ezután pedig kinek mi van otthon. Nekem maradék sült húsom volt én ezt tettem rá, de ha csak sima hagyma van rajta úgy is finom. Tetejére három féle sajtot reszeltem ( trapp. mozarella, füstölt karaván) Pirosra sütöttem, és tortaszerűen szeletelem.
Jó étvágyat, ha valakinek megtetszik a recept.
Minden nagyon jó benne, kivéve a levespor...Nem kell bele a nátrium-glutamát, ha már ennyi finom és egészséges hozzávalót teszel bele. Én anélkül is el tudom képzelni, hogy finom lesz.
A nejem gyakran készít ehhez hasonló puliszkát. Egy réteg sós vízben megfőtt kukoricadarát egy jénai (vagy akármilyen sütőbe tehető) edénybe símít, rá juhtúrót (Brindzát) kevés tejföllel, frissen kisütött füstölt szalonna pörcöt, pirított hagymát, még egy réteg kukoricát, a tetejére tejfölt és reszelt sajtot. Ezt be a sütőbe, amíg szép színe lesz. Nagyon szeretjük. Melegen és ha kihűlt, hidegen is ehető (csak addigra nem nagyon marad :)
Örülök, hogy tetszik nektek:)
Igen, igen tudom nem valami egészségesek ezek a porok. Én is csináltam már natúran polentát, de nekem ezzel a hagymás ízzel mennyei. Nem tudom el tudnám e ezt érni, ha csak simán hagymát karikáznék bele:) Amúgy már nálunk is üres a tál:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!