Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Érdekel bennetek egy finom,...

Érdekel bennetek egy finom, egyszerű egytálétel, ami jó vacsira, ebédre, de még köretnek is?

Figyelt kérdés

Nekem most lett kész , isteni finom, gondoltam megosztom veletek.

Hagymás polenta

10 deka kukoricadara

4 dl víz

só bors 3 gerezd fokhagyma

1 zacskó ( a nagyobb zacskó) hagymalevespor

1,2 dl tej,

2 fej lilahagyma,

három féle sajt vegyesen

a kukoricadarát elkezdem főzni a vízzel, sóval borssal, és mikor puffogva kezd főni hozzáöntöm a tejjel elkevert hagymalevest.( hagymalevesből én a legolcsóbbat vettem, tescos, de van olyan finom mint a knorros) Összefőzöm, megkóstolom, ha kell utánasózom.

Kb 10 percig kevergetve főzöm. Egy tűzálló tálat kiolajozok, beleöntöm a masszát. A tetejére karikázom a lilahagymát, ezután pedig kinek mi van otthon. Nekem maradék sült húsom volt én ezt tettem rá, de ha csak sima hagyma van rajta úgy is finom. Tetejére három féle sajtot reszeltem ( trapp. mozarella, füstölt karaván) Pirosra sütöttem, és tortaszerűen szeletelem.

Jó étvágyat, ha valakinek megtetszik a recept.

2010. dec. 7. 18:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
nem
2010. dec. 7. 20:27
 12/13 anonim ***** válasza:
nekem valahogy nem szimpi, de lehet, hogy ha megcsinálnám, megváltozna a véleményem. hagymalevest nem lehetne valami természetes alapanyaggal helyettesíteni?
2010. dec. 8. 09:01
 13/13 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, talán sok sok hagymával...
2010. dec. 8. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!