Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki adna olyan egytaletel...

Valaki adna olyan egytaletel receptet, amihez kell daralthus es nem csilis bab a neve? :D

Figyelt kérdés
Sziasztok! Koleszban lakom, es van daralthusom es egy edenyem. Valami jo otlet holnapra, amit konnyen meg tudok csinalni? Elore is koszonom.
2011. márc. 19. 21:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

pörkölt

(tésztát kifőzöd,leszűröd,félreteszed

1 hagymát összevágsz,kevés olajon megpiritod,bele a darálthús,piritod azt is,paprikával,delikáttal izesited,ráöntöd a tésztára,megeszed)


spagetti

(ugyanaz mint az előbb,csak spagetti port teszel paprika helyett és tetejére sajt megy)

2011. márc. 19. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

jut még eszembe:)


tejfölös hús

tésztát kifőzöd

hagymát piritassz,rá a hús,piritod

egy ejfölt összekevert 2 kanál liszttel,vizzel higitod,ráöntöd a húsra,delikáttal izesited

2011. márc. 19. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg rakott babhoz,rakott karfiolhoz is felhasználhatnád.
2011. márc. 19. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha áldozol még pár tojásra, akkor csinálhatsz töltött fasírtot...megfőzöd a tojást, elkészíted a fasírthusit és a gombócokba raksz egy egy tojást, aztán mehet is az olajba..szerintem istenijó :)
2011. márc. 19. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat!
2011. márc. 19. 21:57
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Abban az egy edényben először főzzél meg sós vízben egy adag rizst. Tudod, a rizs kétszer annyi lesz megfőve, mint nyersen, tehát kb. annyit főzz, hogy a hússal a végén felesben legyen.

Ha a rizs megfőtt, leszűrted (mondjuk egy tányérba teszed), a lábasban egy kisebb fej hagymát dinsztelj meg, majd tedd rá a darálthúst, sóval, borssal és ha van, valami sülthús fűszerkeverékkel ízesítve födő alatt kis vízzel párold puhára. Ha puha, engedd, hogy a maradék vizet is kisülje magából, majd kavard bele a rizst, ha kell még fűszerezz utánna.


Ha nincs rizs, de van valami kifőzni-való tésztád, sztem az is jó, de akkor azzal már csak a tányérban keverd össze.

De ha nincs más, csak (mondjuk) krumplid, akkor először azt készítsd el, akár sütve, akár főve, azzal is finom lesz az így elkészített darálthusid. Jó étvágyat!

2011. márc. 19. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

húsgolyó svéd módra

majd ha tudok akkor linkelek tutorial videót

2011. márc. 19. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, ötletem nincs a leírtakon kívül, viszont én az első válaszoló által leírt pörköltet leginkább kenyérre kenve szeretem.

Így talán még kiadósabb is. A kenyér legalább laktat, míg a tészta csak telít.

2011. márc. 19. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
2011. márc. 19. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Na, itt a videó amit ígértem, ebből megtudhatod hogyan főz egy igazi férfi.

Hogy készítsünk húsgombócot viking módra

http://www.youtube.com/watch?v=C8Wu3Bps9ic&feature=player_em..

Sok siker Wrarr! ;)

2011. márc. 22. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!