Valaki adna olyan egytaletel receptet, amihez kell daralthus es nem csilis bab a neve? :D
pörkölt
(tésztát kifőzöd,leszűröd,félreteszed
1 hagymát összevágsz,kevés olajon megpiritod,bele a darálthús,piritod azt is,paprikával,delikáttal izesited,ráöntöd a tésztára,megeszed)
spagetti
(ugyanaz mint az előbb,csak spagetti port teszel paprika helyett és tetejére sajt megy)
jut még eszembe:)
tejfölös hús
tésztát kifőzöd
hagymát piritassz,rá a hús,piritod
egy ejfölt összekevert 2 kanál liszttel,vizzel higitod,ráöntöd a húsra,delikáttal izesited
Abban az egy edényben először főzzél meg sós vízben egy adag rizst. Tudod, a rizs kétszer annyi lesz megfőve, mint nyersen, tehát kb. annyit főzz, hogy a hússal a végén felesben legyen.
Ha a rizs megfőtt, leszűrted (mondjuk egy tányérba teszed), a lábasban egy kisebb fej hagymát dinsztelj meg, majd tedd rá a darálthúst, sóval, borssal és ha van, valami sülthús fűszerkeverékkel ízesítve födő alatt kis vízzel párold puhára. Ha puha, engedd, hogy a maradék vizet is kisülje magából, majd kavard bele a rizst, ha kell még fűszerezz utánna.
Ha nincs rizs, de van valami kifőzni-való tésztád, sztem az is jó, de akkor azzal már csak a tányérban keverd össze.
De ha nincs más, csak (mondjuk) krumplid, akkor először azt készítsd el, akár sütve, akár főve, azzal is finom lesz az így elkészített darálthusid. Jó étvágyat!
húsgolyó svéd módra
majd ha tudok akkor linkelek tutorial videót
Bocs, ötletem nincs a leírtakon kívül, viszont én az első válaszoló által leírt pörköltet leginkább kenyérre kenve szeretem.
Így talán még kiadósabb is. A kenyér legalább laktat, míg a tészta csak telít.
Na, itt a videó amit ígértem, ebből megtudhatod hogyan főz egy igazi férfi.
Hogy készítsünk húsgombócot viking módra
http://www.youtube.com/watch?v=C8Wu3Bps9ic&feature=player_em..
Sok siker Wrarr! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!