Szabad e tegnap előtt panírozott, frissen sütött halat enni?
Figyelt kérdés
Vendégeim voltak, paníroztam halat, de mivel nem kértek, betettem a hűtőbe. Azt ma megsütve fogyasztható?2012. dec. 25. 22:45
1/6 anonim válasza:
Nem kockáztatnék. Ételmérgezést kaphatsz, a hal nagyon kényes.
3/6 anonim válasza:
Ezt elég egyszerűen el tudod dönteni, mert akár a halnak, akár a panírnak (tojásnak) bármiféle legkisebb baja van, az azonnal érződik a szagán, hogy valami nincs rendben.
Szóval elég megszagolni, és ha nem érzel oda nem illő szagokat, akkor megsütheted.
Elvileg elég jó táptalaj a baciknak, gyakorlatilag ha jó a hűtőd, és is arra szavazok, hogy valószínűleg még jó.
Sütés előtt morzsázd át mégegyszer, mert mostanra biztos átvizesedett az egész bunda, és az hamar megég sütés közben.
4/6 doboszoli válasza:
Ha frissen paníroztad,(értsd:akkor ütötted agyon), és jó a hűtő, nem lehet baja. Ha szeletben vetted, akkor nem tudni a "múltját".
De valóban, az "érzékszervi vizsgálat" dönthet.
5/6 anonim válasza:
A sütés minden baktériumot elpusztít, jól süsd át, ha nem érzed a szagán és nem látszik rajta semmi, akkor semmi baja. Szóval nem ettől fogsz ételmérgezést kapni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!