Hölgyeim! Egy kis segítség sajtos pogácsa ügyben?
:-) Akkor itt egy tuti nyerő recept, én mindig ezt sütöm és mindenki imádja.
3 dkg élesztőt pici tejben felfuttatom, 25 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 2 dl tejföllel, 2 kiskanál sóval, 45-50 dkg liszttel összedolgozom.
Kinyújtom, hajtogatom, ezt 20 percenként még kétszer ismételem, majd a végén kb egy cm vastagra nyújtom, tetejét késsle berácsozom, kiszaggatom, a tetejét megkenem a tojásfehérjével és megszórom sajttal vagy magvakkal és aranybarnára sütöm 180 fokon.
25dkg liszt,25dkg vaj/margarin/zsír,25dkg túró,só
Összegyűrod,kiszaggatod és megszórod sajttal :).
Én ezt javaslom.
Egyszerűen csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, semmi nehézség nincs benne. Én a tésztába szoktam ütni egy egész tojást is, bár a recept nem írja, de nekem így sokkal jobban össze szokott állni!
Eddig mindenki imádta, azt mondták egy baj van vele, hogy nem lehet abbahagyni az evését. :)))
Sziasztok!
Mi az hogy sikerült? Hála a segítségeteknek fenomenálisan jó lett. Már akartam írni, de nem értem rá, mert "romeltakarítás" van a lakásban a lányom után.
Az a helyzet, hogy kicsit sokat csináltam (hála Istennek) úgyhogy a volt feleségemnek is küldtem belőle.
Azt hiszem nagyon jól esett neki, és látja, hogy nem egy sz@rházi a volt férje.
Mégegyszer NAGYON KÖSZÖNÖM a segítséget és boldog új évet kívánok mindannyiótoknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!