Mivel helyettesíthetném pogácsa receptekben a tejfölt vagy joghurtot? Vagy tudnátok olyan pogi receptet, amihez nem kell tejföl?
Itt választhatsz akár tejföl nélkül, akár tojás nélkül, akár egyikkel, másikkal. Mindegyik jól néz ki, válogass közülük bátran.
ha omlós, ropogós pogácsa megfelel, akkor tudok írni tejföl nélkülit. rúdnak szoktuk, de kiszaggatva is nagyon finom , sokáig eláll.
ha érdekel írj, és bepötyögöm.
Persze hogy érdekel, nagyon örülnék a receptnek.
Mindkét választ nagyon köszönöm :-)
Írom is, bár már lepontozták, anélkül, hogy tudnák, mit...
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 deka maragarin, vagy 20 dkg zsír, 10 dkg reszelt sajt, 6 evőkanál hideg víz, 1 evőkanál 10 %-os ecet. egy teáskanál só, de ezt meg kell kóstolni, van, aki sósabban szereti.
a zsiradékot apró kockákra vágjuk, és elmorzsoljuk teljesen a liszttel.
utána összegyúrjuk a többi anyaggal, és kb fél órát pihentetjük.ha rúdnak csináljuk, akkor kb egy centisre nyújtjuk, és kb másfél centik csíkokat vágunk , és azokat daraboljuk 5-6 centisekre.
ha pogácsa lesz belőle, kb 1,5 centisre nyújtjuk és kicsi pogácságat szaggatunk.
mindegyiket lekenjük tojással, meg lehet szórni sajttal, köménnyel, más magvakkal is.
nem túl közel egymáshoz rakjuk sütőpapíros tepsibe (megnőnek)és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
15-20 perc kb.
porhanyós, omlós, napokig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!