Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsok érték szerinti növekvő...

Húsok érték szerinti növekvő sorrendben? (melyik húsfajtát a "legpóriasabb" enni? )

Figyelt kérdés

szóval pl így:


csirke<disznó<pulyka<marha<borjú<lazac/további halfélék

de én most csak egy példát írtam, ezt a sorrendet szeretném megtudni. szóval melyik az a hús, ami drágább?



2012. dec. 22. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
bizonyos állatfajtákat nem tudsz így bekategorizálni. Mert pl.a csirkefarhát "nyugdíjaskaja", de a csirkemellfilé már abszolut nem az. ugyanez vonatkozik a sertésre, marhára. Ezeknek az állatoknak egyaránt van nemes és kevésbé nemes részük. de amik "menő" kajáknak számítanak az szerintem a tengeri herkentyűk, lazac, kaciár, szarvasgombával készült ételek. meg úgy általában azok amik az étlap legvégén szerepelnek és 5számjegyű áruk van:)
2012. dec. 22. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem átlagban a csirke a legolcsóbb, ettől függetlenül nem tartom póriasnak, én is ezt eszem legtöbbször, nem az ára miatt, hanem mert ezt szeretem leginkább, és ezt tudom a legváltozatosabban elkészíteni. A disznónak és a marhának is vannak olyan részei, amik olcsók, pl. szegényebbek is gyakran esznek disznópörköltöt, vagy marhalábszár-t. De a marhabélszín pl. az egyik legdrágább hús. A lazac is drága, de vannak olcsóbb lelőhelyei, és vannak ennél sokkal drágább halak is. De nézhetjük azt is, hogy a csirkemáj nagyon olcsó, a libamáj viszont luxusnak számít manapság. Pedig maga a liba szerintem nem annyira drága, csak a mája.
2012. dec. 22. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Az előttem íróknak igaza van.

A csirke (relatívan) olcsó,de van aki nem amiatt eszi.

Amúgy a legdrágább,és így a lista végén van a kobe(nem biztos,hogy így írják) marha.

2012. dec. 22. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
a legpóriasabb :) talán a virsli és a parizer. de ugyanakkor finomak is!
2012. dec. 22. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 mustafa33 ***** válasza:
36%
A tengeri herkentyű ruccolával és oliva olajjal, hozzá fugu fing. Ez az igazán pórias, ezt eszik a felkapaszkodott újgazdag "pórok".
2013. jan. 5. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy az állat miféle helyről származik, vagy hogyan tartották. A halak általában drágák, viszont a szennyvízben nevelt pangasius olcsó (és veszélyes).

A marhahús általában is drága, de például a sörrel fürdetett japán marha extra drága luxuskaja.

2013. márc. 13. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!