SOS! Mit főzzek a hétvégére 600ft-ból? Semmi sincs itthon kb. Valami hagymás krumplis dologra gondoltam, az kijönne ennyiből, de nem értek hozzá.
Kettõnkre! 600ft van minden alapanyag megvételére.
Ami itthon van
liszt
mustár
spagetti tészta
Én most egy jó nagy adag krumplis tésztát csináltam 2 napra. Váratlan kiadás miatt spórolnom kell fizuig :s
Esetleg paprikás krumpli, rántott parizer hagymás tört burgonyával. rakott krumpli, vagy sóska,spenó főtt krumplival. Hirtelen ennyi jut eszembe
Spagettihez:
- spagiszósz (kb. 300), tejföl (70-80), túró (200-300), tömlős sajt (120-130), de sima kecsöp is jó
- gépsonka (10 dkg 120-130), párizsi (100-110), vmilyen szalámi stb
- tészta kifőz, valamelyik hozzávalóval összekutymol, sajt a tetejére, sütő és kész
- esetleg lekváros, v kakaós tészta
Krumplis kaja:
- 10 dkg virsli 100Ft
- egy kiló krumpli is olyan 100 körül van
- egy fej hagyma 40-50Ft
- ebből lehet paprikás krumplit, sült virslit tört/hagymás krumplival, krumplis tésztát, krumplikását, liszttel lapcsánkát (medvetalp, brevany, macok, görhöny,...)
Leves:
- krumplis: ha krumplis kaját csinálsz, a főzőlevet meghagyod, ízesíted (őrült paprika, só, bors), belefőzöl tésztát
- francia hagyma: 5-6 fej hagymát nagyobbra vágsz, kicsit megdinszteled (pl. margarinon), felöntöd egy liter húsleveskockalével, só, bors, készre főzöd (kenyérrel, reszelt sajttal tálalod)
- paradicsomleves (ehhez is csak 1 doboz paradicsomital meg fűszerek kellenek - spagit minire töröd, és belevaló is megvan)
Ezen kívül:
- rizses lecsó: rizs kb 200-300, paprika 1 db kb. 50Ft, paradicsom 10 deka 30Ft körül
- tejberizs, tejbegríz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!