Milyen majonézes salátát készítettek az ünnepre?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
3 póréhagymát vékony, 2 mm karikára szelsz. 1,5 evőkanál sóval megszórod, el kevered kézzel hogy essenek szét a karikák, lefeded, hűtőbe teszed egy éjszakára.
Másnap főzök 7 tojást keményre, kell 1 konzerv doboz gomba, 1 üveg borsó!
A hagymát kinyomom kézzel, egy tábla teszem. Leöntöm a borsó levét, megy a hagymához, leöntöm a gomba levét, felszelem apróra, megy a gombához, majd a hideg tojásokat megpucolom, a fwherjét picire vágva a hagymához adom, a sárgáját egy másik táblán villával össze töröm, megy bele 1 nagy 20% tajföl, 4 evőkanál majonéz, 2 evőkanál mustár, kis bors. Kézi habverővel össze keverem, és a másik tál tartalmára öntöm, össze keverem, és 2-3 órára bűtőbe teszem, hogy össze érjenek az ízek!
Nagyon finom, nincs hagyma íze, szaga, eddig mindenkinek ízlett, aki kóstolta!!!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ez jól hangzik, de akkor sem zavarna, ha hagymaízű lenne, mert imádjuk a hagymás dolgokat.
Köszi!
Az előző kommentem még az első válaszolónak szólt.
A második válaszolónak: ilyet már én is csináltam, rendkívül mutatós, és finom is, ez már benne van a menüben, mert nagyon fel tudja dobni a legegyszerűbb hidegtálat is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Tésztasalátát.
3-4 fej lilahagymát karikára vágok és leöntöm cukros-ecetes saláta lével.
Félkiló Penne tésztát nem túl puhára megfőzök. Megpárolok egy zacskó mexikói vegyes zöldséget, sóval, bazsalikommal fűszerezve.
Míg a fentiek főnek, 4-5 tojásból kikeverem a majonézt.
A majonézhez keverek kicsit több tejfölt, mint a franciasalátához szokás. Belekeverem a tésztát, zöldséget, hagymát lével együtt. Teszek bele apróra vágva maradék sült húst, sonkát, vagy egyéb húsfélét. Jól összekeverem és legalább félnapig a hűtőben hagyom összeérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!