Milyen majonézes salátát készítettek az ünnepre?
3 póréhagymát vékony, 2 mm karikára szelsz. 1,5 evőkanál sóval megszórod, el kevered kézzel hogy essenek szét a karikák, lefeded, hűtőbe teszed egy éjszakára.
Másnap főzök 7 tojást keményre, kell 1 konzerv doboz gomba, 1 üveg borsó!
A hagymát kinyomom kézzel, egy tábla teszem. Leöntöm a borsó levét, megy a hagymához, leöntöm a gomba levét, felszelem apróra, megy a gombához, majd a hideg tojásokat megpucolom, a fwherjét picire vágva a hagymához adom, a sárgáját egy másik táblán villával össze töröm, megy bele 1 nagy 20% tajföl, 4 evőkanál majonéz, 2 evőkanál mustár, kis bors. Kézi habverővel össze keverem, és a másik tál tartalmára öntöm, össze keverem, és 2-3 órára bűtőbe teszem, hogy össze érjenek az ízek!
Nagyon finom, nincs hagyma íze, szaga, eddig mindenkinek ízlett, aki kóstolta!!!
Ez jól hangzik, de akkor sem zavarna, ha hagymaízű lenne, mert imádjuk a hagymás dolgokat.
Köszi!
Az előző kommentem még az első válaszolónak szólt.
A második válaszolónak: ilyet már én is csináltam, rendkívül mutatós, és finom is, ez már benne van a menüben, mert nagyon fel tudja dobni a legegyszerűbb hidegtálat is.
Tésztasalátát.
3-4 fej lilahagymát karikára vágok és leöntöm cukros-ecetes saláta lével.
Félkiló Penne tésztát nem túl puhára megfőzök. Megpárolok egy zacskó mexikói vegyes zöldséget, sóval, bazsalikommal fűszerezve.
Míg a fentiek főnek, 4-5 tojásból kikeverem a majonézt.
A majonézhez keverek kicsit több tejfölt, mint a franciasalátához szokás. Belekeverem a tésztát, zöldséget, hagymát lével együtt. Teszek bele apróra vágva maradék sült húst, sonkát, vagy egyéb húsfélét. Jól összekeverem és legalább félnapig a hűtőben hagyom összeérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!