Majonézes salátát nem kedvelő férfinak mit ajánlanátok hidegtálra köretnek hideg húsok, fasírtok mellé?
szóval, lesz 15 fős társaság és ebből csak apukám az, aki nem tud enni sosem köretet, csak önmagában hideg fasirtokat, csirkecombokat, mert a salátákat köretként nem eszik.
szoktam készíteni görög salátát, tésztasalátát
Csinálj neki cukros-ecetes öntettel: káposzta salit, ubi salit, krumpli-salit.
De ha készítel a tálra pl. fűszerezett túróval (körözöttel) töltött uborka-törzseket, akkor azt hidegen a sültek mellé eheti.
Töltött uborka:
A kígyóuborkát vágd kb. 5-6 cm-es darabokra, vésd ki a belsejét úgy, hogy alól kb. 1 cm-es talpa maradjon. Töltsd meg a kikevert túróval (körözöttel), és az egészet állítsd pl. muffin-papírba. Így rakhatod a hidegtálas tálcára, az ubi leve nem fog a többi kaja alá csorogni.
*amit említettél, azaz tésztasaláta
*bajor ecetes krumplisaláta
*zöldséges kuszkusz
*főttkukorica
*grill zöldség
*párolt zöldség
*zöldséges fasírtgolyó
*rízsgolyó
*pogács
*kenyérlángos
*töltött zöldséged (paradicsom, paprika, uborka...)
milyen az a rízsgolyó? esetleg valami krumpligolyó nincsen?
hát apukám nem salátás, mindig azt, mondja, hogy ő nem kecske :(
szeretnék a kedvébe járni
paradicsommártás, káposztasaláta, vegyes saláta(paradicsom, hagyma, uborka, lilahagyma, cukkoni, borsó, kukorica stb) ecetes fejessaláta, bazsalikomos paradicsomsaláta, sajttál(többféle sajt(trappista, füstölt sajtok, mozzarella ) céklasaláta, savanyúságok (kovászos ubroka, csemegeubi, káposztával töltött paprika, csalamádé stb), zellersaláta, céklás-sárgarépás-almás saláta, kertészsaláta, párolt brokkoli-padlizsán-cukkini-leöntve kis olivaolaj tetejére bazslaikom, oregánó stb
ha olyan hús pl-csirke, pulyka, akkor mehet az almakompót, barcakbefőtt, főtt húshoz(marha pl) mehet akár joghurtos petrezselyem, vagy tejszínes kapormátás, meggymártás,
Rízsgolyók:
Főtt rízshez hozzáadok nyers tojást és kis zsemlemorzsát, úgy hogy jól összeálljon. Olyan golyókat formázok belőle aminek a közepébe felkockázott sajtot teszek. Zsemlemorzsába hempergetem és olajban kisütöm.
Én így szoktam csinálni...
De szerintem bármilyen zöldség"fasírt" is jó még pluszba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!