Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan készítettek a...

Ti hogyan készítettek a császármorzsát?

Figyelt kérdés

2012. okt. 23. 21:01
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy nagyon régi, nagyon egyszerü és nagyon finom receptem van.

2,5 dl (1 bögre) griz

2,5 dl liszt (lehet rétesliszt is)

5 dl tej

4 tojás

2 ek cukor

mazsola

csipet só


A grizt meg a lisztet egy tálba mérem, a cukrot meg sót beleteszem, és a tojásokat beleütve elkelzdem kikeverni, a tejet lassanként adom hozzá, amig sima lesz, ekor még a mazsolát is hozzáadom.


Egy nagy teflon serpenyöbel kevés olajat forrósitok, beleöntöm a tésztát. Amikor kezd összeállni, akkor kevergetem, a keveréstöl közben szétesik darabokra, nem kell vagdalni. Kb 10 perc alatt megsül és morzsás lesz.


LEkvárra, kakaóval vagy fahéjas cukorral szoktuk enni.

2012. okt. 23. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Horváth Ilonában gríz van, előre beáztatja a tojásos tejbe, talán a habját külön felveri,

és sütőben, tepsiben süti.


Volt egy szomszéd nénink, akit minden évben elhívtunk, és csinált nekünk speciálisat serpenyőben.

Nagyon finom volt, de a 6-8 adag vagy 1 liter étolajat vett fel a régi emlékeim szerint :(

2012. nov. 2. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!