Nekem egy nagyon régi, nagyon egyszerü és nagyon finom receptem van.
2,5 dl (1 bögre) griz
2,5 dl liszt (lehet rétesliszt is)
5 dl tej
4 tojás
2 ek cukor
mazsola
csipet só
A grizt meg a lisztet egy tálba mérem, a cukrot meg sót beleteszem, és a tojásokat beleütve elkelzdem kikeverni, a tejet lassanként adom hozzá, amig sima lesz, ekor még a mazsolát is hozzáadom.
Egy nagy teflon serpenyöbel kevés olajat forrósitok, beleöntöm a tésztát. Amikor kezd összeállni, akkor kevergetem, a keveréstöl közben szétesik darabokra, nem kell vagdalni. Kb 10 perc alatt megsül és morzsás lesz.
LEkvárra, kakaóval vagy fahéjas cukorral szoktuk enni.
Horváth Ilonában gríz van, előre beáztatja a tojásos tejbe, talán a habját külön felveri,
és sütőben, tepsiben süti.
Volt egy szomszéd nénink, akit minden évben elhívtunk, és csinált nekünk speciálisat serpenyőben.
Nagyon finom volt, de a 6-8 adag vagy 1 liter étolajat vett fel a régi emlékeim szerint :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!