Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A császármorzsát (smarnit)...

A császármorzsát (smarnit) nem lehet elkészíteni habverés és tojásszétválasztás nélkül, egyszerűbben?

Figyelt kérdés
A legegyszerűbb elkészítési javaslat érdekelne, de neten mindenhol habverős recept van, pedig édesanyám gyerekkoromban nem vert habot, amikor készítette.
2011. aug. 2. 06:55
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

mi sem verünk hozzá habot, ez fura, én ilyet még nem is hallottam! én csak simán összekeverem a lisztet, tejet, cukrot és a tojást kb. olyan állagúra, mint a palacsintatészta. Rakok hozzá búzadarát, és állni hagyom addig, amíg megmelegszik a serpenyőben az olaj. Akkor beleöntöm, és kevergetem, amíg annyira meg nem sül, hogy szétmorzsálódik.

ennél egyszerűbb elkészítési módot nem tudok :D

2011. aug. 2. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2011. aug. 2. 07:04
 3/9 anonim ***** válasza:
58%

A recept könyvben dara morzsa-ként szerepel ezt szoktuk csinálni:

2,5 dl dara

5 dl meleg tej

2 tojás

5 kanál porcukor

1/2 cs. vaniliás cukor

1 csipet só

5 dkg. mazsola

Ezt össze keverni.

2evökanál zsír vagy olaj a sütéshez.

2011. aug. 2. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
58%

1/4 l víz

1/2 l tej

1/4 l gríz

1/4 l liszt

4 db egész tojás,

cukor,só,mazsola.

Simára keverni,néhány órát állni hagyni sütés előtt.

2011. aug. 2. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Mi sem verünk habot... de az az igazság, hogy nálunk nem is a fenti hozzávalókból készül, hanem maradék kenyérből/zsömléből/pékáruból...
2011. aug. 2. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
2011. aug. 2. 08:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Én csak simán olyan tésztából csinálom, mint a palacsintát.
2011. aug. 2. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
58%
Mi is sűrűre kavart palacsintát csurgattunk bele kevés zsírba állandó keverés mellett. Amikor megsült, akkor az előre elkészített pirított zsemlemorzsába forgattuk bele. A tányérban aki akarta megsózta, aki akarta cukrot és baracklekvárt rakott rá. Isteni volt.
2011. aug. 2. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
simán is lehet csinálni.Néha csalok és rakok bele egy csipet sütőport.Néha felverem a habot is.A habnak csak annyi az előnye, hogy lazítja a masszát.Picit puhább lesz a morzsa.Mondjuk ha lekvárral szereted sztem észre sem lehet venni a különbséget.
2011. aug. 2. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!