Császármorzsát hogyan kell készíteni?
Írnátok nekem egy jól bevált receptet?-ugyanis elég sok fajtát olvastam,de nektek melyik vált be?
köszönöm!
Egy régi recept (sokak szerint nem az igazi, de gyorsan elkészül és nagyon finom)
2,5 dl liszt
2,5 dl griz (búzadara)
1 dl cukor
4 tojás
5 dl tej
1 dl mazsola
csipet só
Ezeket egy tálban simára kell keverni (a mazsolát a végére hagyni), egy teflonos edénybe kevés olajat önteni, felforrósitani, a masszáb beleönteni és kevergetve kicsit lejjebb csavart lángon megsütni. A sütés/keverés során a tészta magáról szétesik kisebb-nagyobb darabokra, nem kell darabolni.
Az egész az összekeveréssel meg sütéssel nincs fél óra.
Jó étvágyat.
a 7:22-es receptjét igy korán reggel édesre éhezve kipróbáltam,isteni finom
(annyira egyszerű recept,hogy ki kellett próbálni)
szilvalekvárral tökéletes
Dögrováson van az egész család, a legkisebb ovis gyerek a többire, de még a feleségemre is ráragasztotta az influenzát. Így rám (férfira) maradt a vacsorakészítés. Ugye húst, meg fehérjét nem lehet lázasan enni, úgy gondoltam, hogy a császármorzsa megfelelő vacsora lenne, mert lekvárunk a kertből többféle is van.
Nagyon örülök, hogy a google az első oldalon kidobta ezt a topikot, mert a második válaszoló (07:22-es) receptje megfelelőnek tűnt számomra. Többet is elolvasva ez tünt a legegyszerűbbnek. Mivel dupla adagot csináltam (5 személyre) ezért kellett egy kicsit birkózni a fakanállal, de megérte.
Az egész nap nyavalygó és nem éhes gyerekek végre jó étvággyal szinte zabálták a jól sikerült, és kajszi- és őszibarack lekvárral feltálalt császármorzsát.
A gyerekek nagyon dícsérték, de a feleségem is. A legkisebb gyerek (Balázs) megígértette velem, hogy megírom a néninek, aki a receptet adta, hogy nagyon finom a császármorzsája, és máskor is csinálni fogunk.
Kedves #2 válaszoló. Előbbi kedves kötelességemnek téve eleget, szeretnék köszönetet mondani a remek császármorzsáért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!