Hogyan készítitek a daramorzsát (nem császármorzsát)?
Ahogy én csinálom:
(egyszerű és eddig még sosem sikerült elrontani)
Ahány tojás, annyi deci tej, liszt és dara. Ha szereted a mazsolát, azt áztasd be előre és úgy tedd bele. Cukor, citromhéj ízlés szerint.
Ha kész, hagyd állni fél órát, majd bőséges olajat forrósíts jó forróra (ne félj a mennyiségtől, mert valamennyit fel is szív belőle a massza), ebbe borítsd bele és keverd addig, amíg szétmorzsálódik és kicsit megpirul.
Jó étvágyat!
Én így szoktam:
Főzök egy laza tejbegrízt(ebbe megy bele a cukor is).Azt kihűtöm,és összekeverem tojássárgával meg a tojások habosra vert fehérjével.Meg ugye mazsola.
Arányok:
1 tojáshoz: 10 dgk dara; a recept szerint 1,5 deci,de én többe szoktam tej; és olyan 3deka cukor.Meg mazsola,ah szereted,de azt be kell áztatni,lehetőleg tejbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!