Karácsonyra megvehetem most az élő halat?
Megtisztítanám, lefagyasztanám 24-ig.
Ugyanolyan finom lesz, mintha 24-én vásárolnám, frissen?
Én bevállalnám, hiszen nem hónapokra akarod lefagyasztani, csak néhány napra, annyi pedig szerintem még nem fog érződni az ízén. Csak engedd neki, hogy konyhahőmérsékleten, a maga tempójában engedjen ki.
Előző délután rakd fel a normál hűtőbe, másnap reggel tedd ki a konyha asztalra, mire dolgoznátok vele, szépen kienged.
Nyugodtan lefagyaszthatod, nem fogsz észre venni különbséget.
jómagam észreveszem, mert a férjem horgász , ám Szent Péter a védőszentjük nem mindig osztja jótékony áldását... :)vagyis tudok különbséget tenni a frissen kifogott, és azonnal elkészített hal között, és a fagyasztóba elmentett halak íze között.
de azért ez a pár nap nem ront a minőségen, főleg a tenyésztett halak ízén.
Az állatvédők, most ne nézzenek ide, de az igazság az, hogy, a horoggal kifogott élőhalnak olyan magas az adrenalinszintje, hogy ettől sokkal finomabb az íze.Én ez igaz minden frissen levágott állat húsának ízére.
a macska is azért játszik az egérrel mielőtt megeszi, hogy ezt elérje szerencsétlen egérnél.
na de maradjunk a konyhapultnál, mégegyszer mondom nyugodtan lefagyaszthatod. ez a kis kitérő a saját tapasztalatunk,(bár tudományosan is igazolt) nem releváns ezügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!