1/4 anonim válasza:
Amikor a disznóölésnél hurkát töltenek azt készen megfőzik és ez a főzőlé.
2/4 doboszoli válasza:
Az én olvasatomban:
A hurkába való húsok főzőleve, aminek egy része megy a rizs főzéshez, a maradékban , ahogy az előző írta, megabáljuk a hurkát.
Tehát egy erős húslé, némi fűszeres beütéssel a benne főtt hurkától. Töltött, székely káposzta felöntéséhez pl. kiváló.
3/4 anonim válasza:
Nálunk abalének (=abálásból visszamaradt lé) nevezik, és száraz bablevest, egyéb rántott leveseket készítettünk belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!