Nálatok mi lesz az ünnepi menü?
Szüleim a szokásosat fogják készíteni: halászlé, töltött káposzta, kacsacomb.
Szeretnék valami csirkés ételt elkészíteni, valami nagyon különlegeset, egy nem mindennapi körettel. :)
Tudtok valamit ajánlani?
nálunk is minden évben a szokásos kaják ott vannak az ünnepi asztalon:
-töltött káposzta
-húsleves
-halászlé
-sütőben sült csuka vagy hasonló hal egészben.
nos mi tavaly csináltunk aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemellet :) Beletekertünk aszalt dolgokat (szilva, barack, aszalt meggy) megtűztük fogvájóval, szokásos panírozási eljárás+beleforgattuk szeletelt mandulába és bele a forró olajba! Isteni lett
Mellé csinálhatsz burgonyapürét, ha extra módon akarod kivitelezni akkor rakd bele tortadíszítő habzsákba és nyomj kis halmokat tepsire majd kicsit pirítsd meg a sütőben! :)
Sült husi mellé még szoktunk kelbimbót is enni párolva, enyhén fokhagymásan, vagy kukoricás rizst.
De tavaly ami hatalmas sikert aratott: sült kacsamell ropogósra sütve, mellé rizs köret és csináltam hozzá egy isteni fekete erdős fagyasztott gyümölcsmixes öntetet a következő képpen:
a vegyes fagyasztott gyümit felolvasztottam a gázon egy edényben, jól összefőztem, majd cukrot, édes vörösbort illetve fahéjat és kicsi szegfűszeget adtam hozzá, ízlés szerint. A kacsamellre kanalazva Isteni volt!
Vagy süthetsz csirkét egészben narancsos-mézes keverékkel meglocsolva, és tálalhatod narancskarikákkal, vagy süthetsz mellé almát, az is finom!
Remélem segítettem
Ez a miénk:
Borleves mákkal szórt habgaluskával
Hal tepsiben sajtköntösben
Kacsasült diós kéksajt mártással hozzá sajtos zsemlefelfújt
Angolkrémben fürdőző mákos palacsinták
Cote'd'Or csokitotra sütés nélkül
Kétcsokis tallérok
Tojáslikőr házi
és amit még megkívánunk :) biztos lesz valamilyen krumplisaláta, gyümölcstál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!