Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött libamell?

Töltött libamell?

Figyelt kérdés

Karácsonykor az elsö napra egészben sütök libát, másnapra viszont több vendégen jön. Nekik nem szeretnék felmelegitett sültet adni, viszont mégis valamilyen libát tervezek. Mivel több libamell van tartalékban, ezért szivesen készitenék ebböl valami nem megszokottat.


Kipróbált recepteket keresek töltött libamellhez, ha valaki ismere ilyet, örülnék, ha beirná.


Különlegesebb megoldások is érdekelnek, nemcsak megszokottak.


Ami neheziti a dolgot, hogy gomba, savanyúkáposzta, sajt nem lehet benne.


Ezenkivül hallott-e már valaki olyat, hogy a töltelékbe maradék sülthúst (libából) tenni?


2012. dec. 13. 08:34
 1/3 anonim ***** válasza:

gyümölcsökkel is töltheted , vagy káposztás tésztával,


A mardék liba sültet én igy szoktam felhasználni . vagy liba nyakba töltöm tölteléként .

vagy savanyú káposztát füstölt szallona zsirján átpiritom addig amig jól át nem pirul sózom borsozom , felét tepsibe teritem rászorom a mardék liba sültet majd dödöllét teszek közé aztán megint ráteszem a káposztát kb 30-40 percre beteszem a sütöbe. A dödöllét ilyenkor nem kell külön megsütni elég neki amit tepsibe tölt .

2012. dec. 13. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

aszaltszilvás göngyölt hús. (pulykamellből szoktam, de szépen szeletelt libamellből sem lenne rossz ) a hús szép nagy szelet legyen, szépen, finoman kiklopfolva.

eredetileg én gombával szoktam, de mivel kizártad, tegyél bele nyugodtan apróra vágott libasültet.

szóval kenyérbelet, zsömlét ( hússzeletenként fél zsömlényit számolok ) kockára vágva kis tejjel lelocsolom, de ne ázon a lutyokban, csak morzsalákos legyen. szóval nem kelljen kinyomkodni a felesleget. ebbe tojás, só, bors esetleg majoranna, petrezselyem.

hagymát dinsztelek, amin én a gomát, szoktam megpárolni, most te az aprított húst átforgatod. rá a kenyérmassza, és addig kevergetni, míg kezd a serpenyő falától elválni.

kicsit hűteni, hogy dolgozni lehessen vele.

a finoman besúzott hússzeletket függőlegesen magunjk elé tesszük. ráteszünk egy adag tölteléket és elsimítjuk. ( az adag: gondolatban elosztjuk a masszát annyi fele, ahány hússzeletünk van.) a magunk felé eső részre teszünk 2 szem aszaltszilvát és feltekerjük a húst.

utána baconcsíkba csomagoljuk és zsírozott tepsibe helyezzük. én egy kis olvasztott zsírral is meglocsolom, körbeforgatom a roládokat.

kb fél deci vizet aláöntve, fólia alatt kb egy órát sütöm, majd megnézem, átforgatom.

általában ( a pulyka )ennyi idő alatt kész is, csak fólia nélkül kell szépen megpirítani.

legalább 10 percet pihentetjük, majd srébe vágva szépen valamilyen finom krumpli vagy rizskörettel tálaljuk.

Hidegtálnak is nagyon finom, akkor hidegen ferde szeletekre vágjuk, és valami majonézes salátát teszünk mellé.

2012. dec. 13. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a receptet, ez tényleg olyasmi, mint amire gondoltam.
2012. dec. 13. 14:19

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!