Fetával és aszalt szilvával töltött csirkemell létezik?
Valamilyért vettem aszalt szilvát, és kitaláltam, hogy elkészítem a fetás aszaltszilvás csirkemellett. Viszont fogalmam sincs honnan jött az ötlet, hiszen receptet nem találok erről, és nem tudom, vajon jó ötlet lenne-e a sós fetát és az édes szilvát összerakni. Csinálta már valaki így közületek? Szerintetek ez jó ötlet? Találtam receptet fetás csirkemellről, és aszalt szilvával töltöttről, de a kettőt együtt nem.
Úgy szólna a receptem, hogy a kiklopfolt husit megtöltöm fetával és aszalt szilvával, feltekerem, bebugyolálom baconba, és tepsibe alufoliába lefedve, később rápirítva sütném meg.
Tapasztalt háziasszonyok, szakács mesterek, szerintetek belekezdjek? Még nagyon kezdő vagyok, de annál inkább bátrabb a konyhában (a férjem bánatára mindig újjítok, és nem mindig sülnek jó dolgok ki belőle)
Köszönöm előre is ha válaszoltok!
Akkor ez mi? Ok hogy itt pulykamellet, de az mindegy.
...ezt nem is láttam meg a receptek között amíg keresgéltem. Köszönöm!
Nem azért írtam ide a kérdést hogy kérdőre legyek vonva hogy miért nem találom a receptet, hanem azért hogy a segítségeteket kérjem, és köszönöm! Úgyhogy köszönöm!
Én gombás-aszaltszilvás pulykamelltekerecset - szintén baconba göngyölve - fogok karácsony egyik napján sütni.
szerintem nagyon jó ötlet a feta-aszaltszilva párosítás, a sós-édes nagyon jól fog harmonizálni.
én hagyományos áztatott zsemlés, petrezselymes kötőanyagot használok, amit hagymán dinsztelt gombával keverek össze, és addig sütöm együtt, hogy formázható legyen a massza.
ha kicsit kihűlt a nagyszelet húsra kenek egy adagot. a hússzeletet függőlegesen állítom magammal szemben, a végébe teszek 2 szem aszaltszilvát és feltekerem. így kb középre kerülnek a szilvák. eztán tekerem baconba, ha kell megtűzüm, és zsirozott tepsibe rakosgatom. nagyon pici vizet öntök alá, és fólia alatt kb 45 percig sütöm. utána már csak fólia nélkül pirosra sütöm a roládokat.
Nekem nagyon tetszik az ötleted, lehet, hogy én is ki fogom próbálni, bár én ezt a zsömlés kötőanyagot meghagynám, illetve ebbe keverném a fetakockákat.
Szerintem bátran kísérletezz, így születnek új meg újabb jó kis receptek.
üdv.
Egyensúlyba lehet hozni. a húst nem kell sózni csak borsozni, a szilva amúgy is jó édes, szóval szerintem semmi gond nem lesz vele.
a mozzarella szerintem pedig jellegtelen , íztelen sajt,
persze ez csak az én véleményem.
friss paradicsommal, bazsalikommal nyári salátástálra el tudom képzelni, de töltelékbe nem tenném.
Jelentem elkészült. :) A megmaradt aszalt szilvából vörösboros aszaltszilva mártás készült.
Hát.....belekóstoltam mindenbe. aki a sós husis ízvilágot kedveli, annak ez elég érdekes lesz, mivel édes lett a tekercs. Három szem szilvát tettem egy tekercsbe, +feta + rozmaring. Nekem ízlik, különösen a szilva mártással. Köretnek hercegnő burgonyát készítettem. Ezt is most csináltam először, nem nagy durranás, azt hittem az íze is hercegnős lesz. Sima krumplipüré íz, hiába tettem bele szerecsendiót. Legközelebb külön készítek fetás csirkemellett, és külön aszalt szilvásat :)
A puding próbája pár percen belül elkezdődik, a férjem nemsokára hazaér. Ő inkább konzervatívabb kaja ügyben, valószínű én eszem meg a zömét a vacsorának, max neki sütök tojást....:)
Igen létezik! Nagyon finom! :)
Mi szoktunk csinálni! Van mikor feta sajtot teszünk bele de van, hogy másféle sajtot. Baconnel is nagyon finom lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!