Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van erre valami jó trükk...

Van erre valami jó trükk (tarkabab)?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy be kell áztatni, éppen most ázik. A gondom inkább az, hogy olyan mintha kétféle, de mégis 100%-osan ugyan olyan kinézetű bab lenne a zacskóban. Kidobni persze sajnálom. De így mikor elkészül a finom bableves a babok egy része pont jó puhaságú, viszont a többi meg kemény marad. Van erre valami trükk akár az előkészületek, akár a főzése során, hogy mind egyforma puhára főjön?
2012. dec. 11. 11:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Főzd addig amíg nem pont jó puhaságú, viszont a többi meg kemény marad lesz, ha nem jó puhaságú és szétfőtt.
2012. dec. 11. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Feljebb is ott van, szerintem átsiklottál rajta 1. válaszolóm: "babok egy része pont jó puhaságú, viszont a többi meg kemény marad."

Akkor hogyan főzzem elég puhára, ha megkóstolom, de a puha verziókból részesülve késznek nyilvánítom? Aztán evéskor (mert ugye ott minden babszem letesztelésre kerül) derül ki, hogy hát bizony akad itt kemény is...

2012. dec. 11. 12:10
 3/5 anonim ***** válasza:

ha kétféle a bab, akkor nem tudsz mit tenni, sajnos előfordulhat, hogy más a fővési idejük.

de, ha pont egyformának néznek ki, egy zacskóból valók, akkor bízz a szerencsében, hogy egy "alomból" valók:)

2012. dec. 11. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt már én is észrevettem: ha előző este forró vízben áztatod be, és még lefekvés előtt is lecseréled rajta a vizet, reggelre látni fogod, hogy egy része megdagadt (az fog hamarabb megfőni), a másik része pedig a forró víztől csak olyan kis ráncsos maradt.


Vagy főzöd addig, amíg a ráncos is puha lesz, vagy még mielőtt felrakod főni, és van időd, kidobálod közüle a ráncosokat.


Mostanában én is csak ilyet tudok venni, szerintem szándékosan összekeverik csomagoláskor a friss termést, az előző évi el nem adott leadig-áruval.

2012. dec. 11. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Ez bizony egyfajta "orosz rulett".

Vagy bejön, vagy nem. De inkább főjön szét a korábban puhuló, mintsem csapágygolyó állagú legyen a nehezebben fövő.

Szerintem.

(vagy babkonzerv, amivel nem lehet mellényúlni, bár drágább)

2012. dec. 11. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!