Van erre valami jó trükk (tarkabab)?
Feljebb is ott van, szerintem átsiklottál rajta 1. válaszolóm: "babok egy része pont jó puhaságú, viszont a többi meg kemény marad."
Akkor hogyan főzzem elég puhára, ha megkóstolom, de a puha verziókból részesülve késznek nyilvánítom? Aztán evéskor (mert ugye ott minden babszem letesztelésre kerül) derül ki, hogy hát bizony akad itt kemény is...
ha kétféle a bab, akkor nem tudsz mit tenni, sajnos előfordulhat, hogy más a fővési idejük.
de, ha pont egyformának néznek ki, egy zacskóból valók, akkor bízz a szerencsében, hogy egy "alomból" valók:)
Ezt már én is észrevettem: ha előző este forró vízben áztatod be, és még lefekvés előtt is lecseréled rajta a vizet, reggelre látni fogod, hogy egy része megdagadt (az fog hamarabb megfőni), a másik része pedig a forró víztől csak olyan kis ráncsos maradt.
Vagy főzöd addig, amíg a ráncos is puha lesz, vagy még mielőtt felrakod főni, és van időd, kidobálod közüle a ráncosokat.
Mostanában én is csak ilyet tudok venni, szerintem szándékosan összekeverik csomagoláskor a friss termést, az előző évi el nem adott leadig-áruval.
Ez bizony egyfajta "orosz rulett".
Vagy bejön, vagy nem. De inkább főjön szét a korábban puhuló, mintsem csapágygolyó állagú legyen a nehezebben fövő.
Szerintem.
(vagy babkonzerv, amivel nem lehet mellényúlni, bár drágább)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!