Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van esetleg valami jól bevált...

Van esetleg valami jól bevált fondant receptetek amit szinezni is lehet?

Figyelt kérdés
Kisfiam most lesz egy éves és én nagy merészen kitaláltam, hogy verda tortát sütök neki. Már maga a torta elkészítése megvan, hogy-hogy kell elkészíteni, de a fondant elkészítésétől eléggé félek.
2012. dec. 8. 19:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Én elég sokszor csináltam már. A legegyszerűbb:

pillecukrot (mashmallow - aldiban, lidlben van fehér) teszel egy műanyag tálba és bedobod a mikróba. Addig járatod, míg ránézésre még egyben van, de fakanállal megnyomva már mállik. Ekkor soooooooook porcukrot öntesz bele és a fakanállal szépen kevered. Amikor összeáll, akkor még több porcukorral bemargarinozott kézzel gyúrod. Annyi porcukrot teszel bele, amennyitől jó kis gyurma állagú lesz. Fóliába szorosan csomagolni kell, mert könnyen kiszárad.

színezés: zselés ételfestékkel átgyúrni (a folyékony elfolyósítja, de azzal is lehet, csak akkor még több porcukrot esetleg keményítőt kell belegyúrni)

Ha színtelen mandulaaromát teszel bele akkor marcipánra fog hasonlítani nem csak a kinézete, de az íze is.

Porcukrozott deszkán lehet nyújtani, figurákat is lehet csinálni belőle. Vízzel tudod ragasztani.

Sok sikert!

2012. dec. 8. 22:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, akkor azt hiszem ezt fogom követni. Ha megcsináltam megírom, hogy sikerült. Jövőhét szombatra csinálom a tortát. :)
2012. dec. 9. 07:51
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a receptet! sikerült a fondant!!!! :D
2012. dec. 27. 12:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy sikerült :)
2012. dec. 27. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!