Megosztanátok velem a jól bevált püspökkenyér recepteteket?
Nekem most sült ki, és gyönyörű lett!(Az ízét még nem tudom, mert még forró)
Olasz püspökkenyér(panettone)
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
10 dkg cukor
50 dkg liszt
2 evőkanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás sárgája
15 dkg margarin
20 dkg aszalt gyümölcs mazsolával
5 dkg csokidarabkák
Az élesztőt a tejben a cukorral megfuttatjuk.A lisztbe csipet sót teszünk, bele a kétféle cukor, a tojássárgák,a tejes élesztő, az olvasztott margarin, citromhéj.Alaposan bedagasztjuk, szép símára, és duplájára kelesztjük.Ha megkelt, beledolgozzuk az aszalt gyümiket, és vastagon kivajazott sütőedénybe tesszük, aminek a szélét megmagasítjuk papírcsíkkal, mert magasra kell nőnie.A tetejére vágunk egy keresztet,és hagyjuk még egy kicsit kelni.220 fokra melegített sütőben sütjük 10 percet, aztán levesszük a fokot 180-ra és még egy 40 percet sütjük. Tűpróba!
Sok sikert!(pont most kiabáltak be, hogy: felvághatnád, ennék belőle!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!