Bevált teljes kiőrlésű kenyér receptet megosztanátok velem?
1 csomag szárított élesztővel, pici mézzel, kanálnyi liszttel és kb. 1 deci langyos tejjel v. vízzel kovászt készítek. Összekeverem és kb. 15 percig letakarva hagyom.
A kenyérsütőbe öntök kb. 3 deci langyos vizet, 2-3 evőkanál olvasztott vajat, vagy oliva olajat, sót, 60 dkg teljes kiörlésű búzalisztet, a liszt tetejére az egyik oldalra kb. 2 evőkanál mézet, a másik oldalra pedig ráöntöm a kovászt. Teljes kiörlésű programra kapcsolom.
Lehet keverni a lisztet más teljes kiörlésűvel (tönköly, rozs), de fontos, hogy min. a fele mindig teljes kiörlésű búza liszt legyen. Szoktam köménymagot, vagy pirított tökmagot, napraforgót, szezámmagot, lenmagot beletenni, akár vegyesen is.
Azért fontos a kovász, mert a teljeskiörlésű lisztből készült kenyér ezzel a módszerrel lesz puha és ropogós, nem pedig kőkemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!