Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kb. hány perc alatt sül meg...

Kb. hány perc alatt sül meg egy rántott hús?

Figyelt kérdés
Kérlek ne nézzetek hülyének, eléggé kezdő is vagyok, meg gy nagy fóbiám, hogy csinálom és nem sül át rendesen és valaki megbetegedik :(
2012. dec. 7. 20:58
 1/7 anonim ***** válasza:
14%

Általában 15-20 perc. Ha a villát beletudod szúrni, akkor már biztosan nem nyers. De sokáig se süsd, mert akkor rágós lesz.

De csak rántani való húsból készítsd: karaj, csirkecomb, sertéscomb, borjú. Baromfimellből nem lesz puha.

2012. dec. 7. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgyse lehet tovább sütni mint pirosbarnára, a panírt kell nézni.És nem kell vastagra vágni ki lehet klopfolni is!
2012. dec. 7. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Szóval, ha a panír szép barnás, akkor már nem lesz baja senkinek? :) egyébként köszönöm a válaszaitokat. Sertés combból csinálom.
2012. dec. 7. 21:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a panír színe megbízható segéd! Én is ilyen parás vagyok, hogy mi van, ha valaki megbetegszik a kajámtól, de ne aggódj, ha aranybarna a panír, akkor már semmi baj nem lehet!
2012. dec. 7. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
81%
Kloppfolni kell. Ütögesd laposra jól, vékonyra, úgy sokkal hamarabb átsül. És garantáltabban is. De nyugi, van, ahol direkt félnyersen vagy véresen eszik a húst. A mi kultúránk nem ilyen. Törekedj a Magyarország alakú rántotthúsra, az az igazán autentikus.
2012. dec. 8. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
37%

Ha kezdő háziasszony vagy, akkor valóban először a vékonyra klopfolt husikból készített rántott husikkal kell kezdeni.

Ahogyan én szoktam:

- azzal kezdem, megnézem, hogy elég meleg-e már a zsír (olaj): ehhez a panírozott husiról egy pici panírt lecsípsz, beledobod a zsírba, és ha az rögtön feljön a zsír tetejére sisteregve, akkor leveheted a gázlángot közepesre

- belerakom a husikat, egy-két cseppnyi (nem több) vizet öntök rá, és abban a percben befedem. A képződött gőzben a husi átpuhul abban a percben (ezért kell szép vékonyra klopfolni).

- amikor azt hallod, hogy a zsír nem sistereg (azt a pici vizet elgőzölte), akkor a födőt szedd le, és várd meg, amíg a husi alsó oldala szép piros lesz

- utána megfordítod, és szép pirosra megsütöd a másik részét is.


Így biztosan nem marad véres a közepe, belül puha, kívül ropogós lesz.

2012. dec. 8. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 reptoid tudós 2 ***** válasza:
100%
Azért ezzel az 1-2 csepp vízzel vigyázni kell, mert az olaj ki fog csapni! Ha túl forró (az égési sérüléseken túl) még akár tüzet is okozhat!
2013. okt. 27. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!