Kb. hány perc alatt sül meg egy rántott hús?
Általában 15-20 perc. Ha a villát beletudod szúrni, akkor már biztosan nem nyers. De sokáig se süsd, mert akkor rágós lesz.
De csak rántani való húsból készítsd: karaj, csirkecomb, sertéscomb, borjú. Baromfimellből nem lesz puha.
Ha kezdő háziasszony vagy, akkor valóban először a vékonyra klopfolt husikból készített rántott husikkal kell kezdeni.
Ahogyan én szoktam:
- azzal kezdem, megnézem, hogy elég meleg-e már a zsír (olaj): ehhez a panírozott husiról egy pici panírt lecsípsz, beledobod a zsírba, és ha az rögtön feljön a zsír tetejére sisteregve, akkor leveheted a gázlángot közepesre
- belerakom a husikat, egy-két cseppnyi (nem több) vizet öntök rá, és abban a percben befedem. A képződött gőzben a husi átpuhul abban a percben (ezért kell szép vékonyra klopfolni).
- amikor azt hallod, hogy a zsír nem sistereg (azt a pici vizet elgőzölte), akkor a födőt szedd le, és várd meg, amíg a husi alsó oldala szép piros lesz
- utána megfordítod, és szép pirosra megsütöd a másik részét is.
Így biztosan nem marad véres a közepe, belül puha, kívül ropogós lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!