Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hal receptet ajánlanátok...

Hal receptet ajánlanátok karácsonyra? Ne halászlé és rántott hal legyen! Valami rakott esetleg?

Figyelt kérdés
2012. dec. 1. 15:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Kend ki olajjal a tepsit, helyezz bele sózott-borsozott halszeleteket, borítsd be teljesen paradicsomkarikákkal, azt szintén teljesen, bazsalikomlevelekkel (szárított nem finom, nincs íze), majd mozarella sajttal. 20 perc alatt megsül fólia alatt, ha sok levet ereszt a hal meg a sajt, akkor azt merd le, hogy süljön, ne főzés legyen. Utána pirítsd rá a sajtot fólia nélkül. Zöldsalátát, nyers uborkát szoktunk mellé enni, aki éhesebb, annak lehet rizs vagy sült krumpli is.

Van egy ünnepibb recept is:

Leveles tésztát vegyél, vágd téglalapokra, a téglalapokra tegyél sózott-borsozott lazacdarabokat, arra spenótot, tekerd rá a leveles tésztát, a tetejét kend meg tojássárgával, és 20-25 perc alatt süsd meg sütőben. (Ha szép sült színe van a tésztának, jó a hal is.)

A spenótot úgy kell elkészíteni, hogy leforrázod a leveleket, sózod, borsozod és reszelsz rá ízlés szerint fokhagymát (én sokkal szeretem, ha megsül, nem lesz büdi).

Én is ezt fogom csinálni karácsonyra, mert nagyon ünnepi ételnek tartom.

2012. dec. 1. 15:30
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Rácponty ! krumplis, paprikás, paradicsomos-tejfölös, tepsiben összerakva.Sokan készítik karácsonykor ezt a receptet.
2012. dec. 1. 16:34
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Tejfölös harcsapaprikás, juhtúrós-kapros nokedlivel, vagy csuszával.
2012. dec. 1. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!