Hogyan kell elkészíteni a békacombot és a rákot?
Nem tudom, hogy csinálják a francia békazabálók és csigaevők, de gyerekkorom békacombjait sosem felejtem. Felvidéki mánta szokás nagypénteken békát enni. (csak addig jó amíg nem párosodik, amikor bemegy a telelőhelyről a vízbe. Ettük tojásal , vagy rántva. Először is megmosni, a combokról le kell húzni a bört, megsózni, és olajon habosított apróra vágott hagymán megpárolni, mikor puha (olyan mint a csirkeszárny) ráütni egy pár tojást amolyan lágy rántottaként, de nem sokat, ne rántotta legyen! Ezt friss, péktől vett kenyérel ettük.
Vagy két pár combot összefonni olyan nyolcasformán átdugni egymás alatt a combokat, és így rendesen bepanítozni hármas panírba (klasszikus liszt, tojás, morzsa, ha érdekesebbet akarsz, a morzsa felét helyttesítsd őrölt dióval) és kisütni. Ezt lehet krumpli krokettel is tálalni, vagy tócsnival, de mi otthon ezt is inkább kenyérel ettük.
A rákot csak egyszerűen megfőzték. Én sosem szerettem. (Büdös májjal fogtuk a patakban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!