Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a franciakrémes tetejét?

Figyelt kérdés

2012. dec. 4. 15:19
 1/3 anonim ***** válasza:
Karamelles cukormáz kell a legfelső lapra.
2012. dec. 4. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Fondan.


Neten sok recept van hozzá.


Bemásolok egyet én is:


1 dl víz és 20 dkg cukor kell hozzá. A cukrot egy edénybe teszem, és addig melegítem, míg barnás nem lesz. Nem kell túl sötétre pirítani. Hozzáöntjük a vizet, és addig főzzük, míg a belemártott villa ágai között ablakot nem képez. Ekkor levesszük a tűzről, és átöntjük egy márvány- vagy porcelánedénybe, és elkezdjük kavargatni, ide-oda tologatni a masszát. Amikor lassan opálosodni kezd, hozzáadunk kb. 5-6 dkg vajat. Így nem lesz olyan törékeny, és finomabb is. Ha túl gyorsan kristályosodna, akkor fel kell egy kicsit melegíteni. Akkor öntsük ezt a masszát a tésztalapra, amikor meg folyós egy kicsit, de már nehezen folyik. Gyorsan el kell kenni a lapon, mert hamar szárad, és a kockák helyét is jelöljük be.

2012. dec. 4. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. dec. 4. 19:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!