Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ismered a tojásos lecsót?...

Ismered a tojásos lecsót? (részletek alább)

Figyelt kérdés
Egy másik kérdés kapcsán derült ki hogy az illető nem ismeri ezt az ételt. Ez komoly? Van még olyan ember aki ne evett volna ilyet?
2009. aug. 19. 21:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
94%

Nos, én meg 25 éves koromig azt hittem, hogy a lecsóhoz hozzátartozik a tojás : az én anyukám mindig így készítette!

Fogalmam sem volt róla, hogy a lecsót lehet másképp is készíteni, sőt a lecsót sokféleképpen el lehet készíteni!

Mivel vendégségekben az embert nem lecsóval szokták megvendégelni és szállodákban sincs fenn a menün, honnan is tudhatná az ember, hogy nem csak a mama konyhája szerint lehet megfőzni valamit, hanem másképpen is?

A szakácskönyvekben sem a lecsóval foglalkoznak, hanem különleges ételekkel (valljuk be, a lecsó nem mondható különlegesnek).

25 éves koromban a munkahelyen, kollégákkal beszélgetve derült ki, hogy szinte mindenki másképp készíti a lecsót!

Az egyik kolléganőm pl. azon akadt ki, hogy én miért nem teszek CUKROT a lecsóba, holott ő így tanulta az ő anyukájától és őszerinte cukor nélkül a lecsó ehetetlen...

Napok múlva jöttünk rá, hogy ő azért tesz cukrot a lecsóba, mert ők kétszerannyi paradicsommal készítik és csak feleannyi paprikával! Naná, hogy a sok paradicsomhoz muszáj egy kis cukrot adni, hogy ne legyen olyan nagyon savanyú az egész!

Én meg úgy tanultam, hogy 1 kg paprikához fél kg paradicsomot teszek (ebbe egyáltalán nem kívánkozik cukor).

A családomnak lecsó főzéskor előbb megfőzöm a lecsót, majd egyik részéhez tojást teszek, egy másik részéhez rizst, a maradékhoz meg tarhonyát. (A gyerekeim nem szeretik tojásosan, de imádják a rizses lecsót. A férjem utálja a rizst, ő a tojásost szokta meg. Én meg szeretem tarhonyával is, tojással is, rizzsel is, önmagában is.)

Nevetséges ezen az egészen ÍGY kiakadni : sokan vannak, akik csak az anyukájuk főztjét ismerik, ha az ő családjukban más a szokás, mint a tiédben, attól még teljesen normálisak ők is!

2009. aug. 20. 03:22
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Az én nagymamám kolbászos rizses lecsót csinált mindíhg, és igen, cukrot is tett bele.

És felnőtt koromban ismertem meg először a tojásos változatot.

2009. aug. 20. 09:34
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

00.45

Te még most sem érted a küönbséget! :D

A lecsóba kell tenni a tojást, akkor lesz tojásos lecsó, ellenkező esetben rántotta lesz tojással. És ez egész más állagot és ízt eredményez.

2009. aug. 20. 09:37
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Rántotta lesz tojással :D:D:D az igen.
2009. aug. 20. 09:46
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
én mindig tojással csinálom a lecsót.. nélküle sose.
2009. aug. 20. 10:05
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ahány ház, annyi szokás"

"Ahány konyha,annyiféle lecsó"..ilyen egyszerű!

Én nagyon szeretem tojással,de finom a lecsós-szelet tarhonyával is.

2009. aug. 20. 10:11
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerem, de nem szeretem!!!
2009. aug. 20. 11:18
 28/31 A kérdező kommentje:
De hogy valaki nem tudja hogy mi az! Ez a furcsa! Nem az hogy még így nem próbálta. Ezer féle változata van, de azt hiszem a tojásos az alap. És ha még nem is próbálta, attól még teljesen egyértelmű hogy mi az. Mint a mákostészta. Ez nem egy furcsa dolog, mindennapi étel. Aki tudja mi az a lecsó, tudja a tojásos lecsót is. Következő kérdése az lett volna hogy a kolbászos lecsó az milyen? Értitek már? Fel vagytok háborodva, de mégis mindannyian tudjátok miről van szó, ha ettek,ha nem, ha szeretitek, ha nem akkor is. MINDENKI TUDJA=ALAPMŰVELTSÉG. Hm?
2009. aug. 20. 11:35
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Én a rízseslecsot szeretem és cukorral!
2009. aug. 20. 12:59
 30/31 A kérdező kommentje:
Téma lezárva, 17 éves, és a lényeg, hogy NEM magyarországon lakik! Így már érthető. Kezdhette volna ezzel is, hogy náluk ez nem ismert kaja. Bocsánatot kértem tőle. :D És azért látjátok, tényleg minden magyar ember tudja mi az. Aki nem, az nem magyar. :D
2009. aug. 20. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!