Régi utasellátós habroló! (tojáshabból! ) Ismered a receptjét?
Rengeteget meg tudnék enni belőle,de felénk nem lehet kapni.
Sütnék, de hogyan?
Leveles tésztából süss rollnikat, és töltsd meg a következö töltelékkel:
65 ml vizböl és 200 g cukorból szirupot kell fözni.
3 közepes nagyságú tojás fehérjét fel kell verni habbá, 10 g cukorral továbbverni. Ha már kemény a hab, akkor a forró szirupot vékony sugárban állandó keverés mellett bele kell keverni (robotgép, alacsony fokozat), és addig tovább keverni, amig teljesen kihül. A masszának keménynek kell lennie, nem szabad szétfutni.
Kihülés után habzsákkal (csötoldalék nélkül) a kisült rolókba tölteni.
19:50
Annak a roládnak csokis volt annó a krémje.
Azért kell a felfözött FORRÓ sziripot tenni bele, mert ettöl beköt a hab és nem tud visszafolyósodni többé.
Én egyébként ezt ismertem, csokisat nem.
huhúú, de jóóók.:))
én sajtosrolónak magam csináltam formát. a folpack rúdját
háromfele vágtam és betekertem alufóliába. sütőpapírral is kipróbáltam, de az elkezdett egy idő után színeződni, vagyis pörkölődni. az alufóliás megoldás nekem tökéletes lett.
ja, egyszerre próbáltam ki, hogy a papírrúd mivel bírja
a sütést, szóval otthoni kírérlet volt:))
az alus bírja a 220 fokot is.
egy zacsiban tartom őket, /mint a hajcsavaróimat :)/néha a fóliát kicserélem, ha megsérült volna.
üdv.
Köszönöm. Kipróbáltam a 2.válaszoló receptjét bolti rolóval,
tökéletes lett.Csak a tészta íze volt egy kicsit furcsa, mintha avas lett volna a zsiradék benne.Úgyhogy jön az alufólia tekercselés és sütöm magam a tésztát is.
gondolom gyári vajas-leveles tészta jó lesz hozzá.
Még egyszer köszi a segíteni akaróknak!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!