Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Régi utasellátós habroló!...

Régi utasellátós habroló! (tojáshabból! ) Ismered a receptjét?

Figyelt kérdés

Rengeteget meg tudnék enni belőle,de felénk nem lehet kapni.

Sütnék, de hogyan?


2011. febr. 8. 16:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Keress rá a neten. Biztosan találsz.
2011. febr. 10. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Leveles tésztából süss rollnikat, és töltsd meg a következö töltelékkel:

65 ml vizböl és 200 g cukorból szirupot kell fözni.


3 közepes nagyságú tojás fehérjét fel kell verni habbá, 10 g cukorral továbbverni. Ha már kemény a hab, akkor a forró szirupot vékony sugárban állandó keverés mellett bele kell keverni (robotgép, alacsony fokozat), és addig tovább keverni, amig teljesen kihül. A masszának keménynek kell lennie, nem szabad szétfutni.


Kihülés után habzsákkal (csötoldalék nélkül) a kisült rolókba tölteni.

2011. febr. 10. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
úristen,azt imádtam,éltem-haltam érte Én is!
2011. febr. 10. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

19:50

Annak a roládnak csokis volt annó a krémje.

2011. febr. 10. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a hét végén kipróbálom.De miért kell szirupot főzni, nem elég, ha cukorral felverem a tojáshabot?(Nem gond, csak kíváncsi vagyok..És azt hiszem elsőre inkább veszek kész rolókat, mert rolóformám sincs, aztán ha sikerül,veszek azt is.A fiam lesz a teszter.)
2011. febr. 11. 07:17
 6/10 anonim ***** válasza:

Azért kell a felfözött FORRÓ sziripot tenni bele, mert ettöl beköt a hab és nem tud visszafolyósodni többé.

Én egyébként ezt ismertem, csokisat nem.

2011. febr. 11. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

huhúú, de jóóók.:))

én sajtosrolónak magam csináltam formát. a folpack rúdját

háromfele vágtam és betekertem alufóliába. sütőpapírral is kipróbáltam, de az elkezdett egy idő után színeződni, vagyis pörkölődni. az alufóliás megoldás nekem tökéletes lett.

ja, egyszerre próbáltam ki, hogy a papírrúd mivel bírja

a sütést, szóval otthoni kírérlet volt:))

az alus bírja a 220 fokot is.

egy zacsiban tartom őket, /mint a hajcsavaróimat :)/néha a fóliát kicserélem, ha megsérült volna.

üdv.

2011. febr. 11. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
ja azt elfelejtettem, hogy mirelit levelestésztát szoktam csíkokra felvágni, és rátekerni a rolókra.sajtkrémmel töltve is isteni finom.
2011. febr. 11. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
A sajtkrémes verziót sokfelé lehet náluk kapni, még a sparban is (Balatonpart)de a tojáshabos édes verzióért én Zala megyébe szoktam menni, amikor megyünk fürdeni Zalakarosra.Csak ez nincs olyan gyakran, amilyen gyakran habrolót ennék a fiammal együtt.Szerintem kettőnknek kellene egy evésre vagy 10 db.Úgyhogy sütnöm kell, ha a piros békák potyognak is fentről!
2011. febr. 11. 17:20
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Kipróbáltam a 2.válaszoló receptjét bolti rolóval,

tökéletes lett.Csak a tészta íze volt egy kicsit furcsa, mintha avas lett volna a zsiradék benne.Úgyhogy jön az alufólia tekercselés és sütöm magam a tésztát is.

gondolom gyári vajas-leveles tészta jó lesz hozzá.

Még egyszer köszi a segíteni akaróknak!!

2011. febr. 16. 14:13

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!