Segítesz összeállítani egy szerény karácsonyi menüt?
a piacon a kacsa,pulykaszív 500 ft körül van nálunk, a fagyos csirkemáj szinte mindenhol 250 körül van, fél kiló. a májból lehet, sült, rántott, a szívekből egy jó szaftos pörkölt pl rizzsel.
a rizs is 200 ft most egy kiló több helyen is, krumplit is meg kell már venni, mert karácsonyig még drágább lesz.
ma 100 ft-ért vettem.
Ó, az sokra elég!
Levesnek jó a húsleves, esetleg egy tárkonyos csirke vagy pulykaraguleves:
Lehet kapni csirke és pulykamell nyesedéket (attól függ, melyikből látnék szebbet), a normál csirkemellnél olcsóbban, a tejszín helyett pedig szerintem jó a tejföl is. Max. 1000 forintból kijön. Másodiknak lehet egyik napra akár töltött káposztát is főzni, nektek egy 60-70 deka darált húsból bőven elég (kb. 1000 forintból kijön, akár még a fagyasztóba is jutna), másik napra mondjuk egy töltött csirkecomb, 1-2 kis darabokra vágott csirkemájjal, 1-2 gombával, 1-2 kemény tojással és esetleg egy kis füstölt sajttal megbolondítva a töltelék egészen különleges és finom. 4 darab csirkecomb megint csak elég lenne nektek. Mellé ízlés szerint rizibizi (egy kis zacskó borsó elég lenne a levesbe és a köretbe), petrezselymeskrumpli, krumplipüré és franciasaláta. Kis utána járással 4-5 ezerből bőven kijön, és szerintem nem 2 napra elég.
Ebből nemhogy szerény, de normális karácsonyi menü is kijön két emberre.
nem sok családnál jut karácsonykor sem 1500 ft/fő.
ha ennyi pénzt akarsz összespórolni, akkor ne félretedd, ha nem mindig a félretenni szánt pénzből vegyél valami akciós húst, alapanyagokat, (zsír, olaj, liszt, hagyma krumpli, rizs stb..)és akkor ünnep előttre mindened meg lesz a főzéshez. akár süteményt is süthetsz.
hidd el, nem vagy reménytelen helyzetben, sokan boldogok lennének, ha kajára ennyi futna, nem két főre, hanem családra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!