Segítesz összeállítani egy szerény karácsonyi menüt?
csirkefarhétból, kacasafarhátból, kacsanyakból egy jó kis hús levest, a nyakról letudsz szedni egy kis husit, bele egy kis fej káposzta és sok sok répa
karottás rizs, baconbe tekert csirkemáj, petrezselymes töltelékkel töltött csirke, hozzá narancsgerezd és alma lesütve
céklasaláta
lekváros linzer, dejós bejgli, hókifli
Szárnyas aprólékból -tárkonyos ragú leves
rántott hal -majonnézes krumpli- lehet tengeri halfiléböl
Töltött káposzta-sertés darált hús nem olyan nagyon drága
Töltött csirke comb
piskota tekercs, beigli ,linzer
Lehet kapni piacon mell, vagy comb nélküli kacsát, így jóval olcsóbb, 600 Ft körül van mindekettő kilója, ebből csinálhatsz egy finom sültet párolt káposztával, burgonyával.
Talán a palacsinta a legolcsóbb desszert, és lehet variálni.
fasírozott egyebesütve, csirkecombok megtöltve, egy kiadós adag rizseshús, ami lehet szárnyasból is de lapockából is. ha szárnyas, akkor lehet zödségekkel együtt.
lecsós szelet, vagy csirkecomb tarhonyával.(üveges lecsóból, vannak olcsóbbak is, de 3 szem paprikából és paradicsompüréből is jól ki lehet jönni)
Leveseknek én a ragulevest tudom ajánlani, csirke apróból, csontos részekből is finom. vagy egy jó fahéjas szegfűszeges almaleves pár szem almából.
sütinek egy egyszerű gyümölcstorta. (van olcsó 2 tojásos receptem)
Nézd a szórólapokat, és am elyik market közel esik hozzátok, ott vásárolj, majd a kialakított menühöz.
teszkóban most akciós az egész csirkecomb, párat most is megvehetsz, és be a fagyóba.
már írták a töltöttkáposztát, és nagyon jó szerintem is, mert eltehetsz magatoknak belőle későbbre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!