Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem dinsztelt...

Írnátok nekem dinsztelt káposzta elkészítési módokat?

Figyelt kérdés
Még sosem csináltam, de a hétvégén szeretnék. Sok receptet találtam, de mindegyik más, nem tudok választani, és néha hiányosak a mennyiség megadások. Tudtok igazán finom elkészítési módot hozzá? És mivel ezt legelőször csinálom, kérhetnék pontos mennyiségeket (pl. cukrot karamellizálni,de mennyi cukrot stb.)?
2012. nov. 30. 14:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az alap,amit szoktam csinálni,a következő:Kb 1 kiló káposztát fél centi vastag csíkokra vágok úgy, hogy a káposztafejet negyedelem.Egy fél káposzta kb 1 kiló.Ehhez egy nagyobb hagymát félbevágva keresztbe felszeletelek,kb fél dl olajba egy serpenyőben kissé megpárolom.Ha már nem nyers, teszek bele egy mokkáskanálnyi köménymagot,ugyanennyi pirospaprikát,ezután beleforgatom a csíkozott káposztát,megsózom,kicsi lángon elkezdem fedő alatt párolni,fél deci vizet teszek alá.Kb negyed óra múlva-közben egyszer-kétszer megkeverem-teszek hozzá kb 1 dl száraz fehérbort lehetőleg, de ha vörös van,az se baj.Tovább párolom addig, amig az állaga már jónak tűnik.Ekkor rászórok kb 1 csapott evőkanál kristálycukrot és kb ugyanennyi 10 %-os ecetet.Ezt kevergetve még pár percig hagyom összefőni,és kész.

változatok: Szoktam bele almát tenni,akkor, amikor a bort teszem bele,cikkekre vágva. Szoktam céklával készíteni,ezt a káposztával együtt szoktam beletenni. Csicsókát is szoktam belefőzni,ezt is a borral együtt teszem hozzá.Én nem szeretem a babér ízét, de ha te igen, úgy tegyél bele azt is a fűszerekkel együtt. Szoktam vöröskáposztából is készíteni,ebbe a változatba pirospaprikát nem teszek.

2012. nov. 30. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
nagyon jó a fenti leírás, én is szinte ugyanígy készítem. kivétel talán a bor, mert azt nem szoktam beletenni.
2012. nov. 30. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Az én receptem egyszerűbb mint a fenti, és nagyon nagyon finom, régi családi hagyomány szerint készítve.

1 káposztát legyalulok csíkokra, olajat hevítek, só nélkül elkezdem sütni-párolni a káposztát (wokban v. teflonos bevonatú serpenyőben , mert ott jól lehet leragadás nélkül karamellizálni). Pár perc múlva megsózom (kb. 1 teáskanál),megcukrozom (kb. 2-3 evőkanál),ekkor kezd levet ereszteni.Fedő alatt félkészre párolom. A titka az, hogy lesüljön, ezért leveszem a fedőt és nagyobb lángon le-lesütöm. (A lesüléstől világos karamellbarna színű lesz, és valami isteni finom. Ízesítés képen az utolsó kb. 5 percben teszek bele egy kávéskanál őrölt köményt és 1-1,5 evőkanál 10 %-os ecetet. Azért közben kóstolgatom, mert az arányok változhatnak a káposzta nagysága és egyébként is meglévő cukortartalma miatt. Próbáltam már hagymával is, de akkor kapott egy plusz ízt, ami nekünk nem jött be.

2012. dec. 1. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!