Káposztát savanyítanánk, de az 1 hete lereszelt és besózott a káposzta, a savanyító dézsában még mindig nem indult forrásnak. Mit tegyünk vele?
A borkéntől szép fehér, és kemény marad a káposzta, de savanyúkáposzta soha nem lesz belőle.
savanyúság eltevéskor, a paprikába, főleg a káposztával töltöttbe szoktunk nagyon keveset tenni, de még az is megköhögteti az embert.
A hagyományos savanyúkáposztába (erjesztett) nem használnak az ismerőseim, akiktől évtizedek óta veszem a savanyúkáposztát.
Nagyban savanyító ismerősöm szerint 10 kiló káposztához 20-22 deka sót kell tenni.
Ha több, megpuhul, ha kevesebb nem forr ki. Én, az eredményt kóstolva, hiszek neki.
A borkén szerintem is baklövés volt..
Én átmosnám tiszta vízzel, fűszer bele.
(10 kg-hoz 25 dk só kell) Mivel meg van már törve, sós vizet forralnék, lehűtve rá, le terhelném, melegre tenném olyan 20-25 fok, közöttire, 3-5 napra, utána ki hűsre +5 fokba. (Így meg lehetne menteni!(?)
Bűn és vétek borként tenni a savanyítandó káposztába.
Kb. 5 tömegszázalékos sóoldat, 20°C és 4 hét erjesztés. 10 cm sósvíz fedje a káposztát, és le kell nyomtatni. Az edényt fedni kell.
Utána befőttesüvegekbe tenni, és megy a hűtőbe.
(5%‐os sóoldat = 1 liter vízbe 50 g só)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!