Van bármi olyan kaja amit valamilyen gyerekkori, vagy felnőttkori trauma miatt nem vagytok képesek megenni?
A fánk :S Egyszer megettem kettő nagy csokimázas fánkot, utána egész éjszaka vagy ötször hánytam. Azelőtt nagyon imádtam az étcsokimázas fánkot, de most már ha fánkra gondolok, hányingerem lesz szó szerint :S Hülye Tescos fánk örökké megutáltatta velem :S
Ja meg a banános ételek. Magában nagyon szeretem a banánt, de egyszer suliban banános süti volt, be is nyomtam, után jól kihánytam magam :S MEg oviban belém erőltették a banánturmixot :S
Ja és a hagymát én is csak úgy eszem meg ha nem látom :S
Óvodában egyszer kihánytam a gyümölcslevest vagy a gyümölcsszószt, már nem emlékszem pontosan. Azóta szó szerint hányingerem van még az illatuktól is, pedig párom anyukája állítólag isteni finomat készít mindkettőből. Nincs az a pénz, amiért egy kanállal is lenyelnék bármelyikből.
Két dologból viszont kigyógyultam: a tarhonya is "visszajött" egyszer a napköziben, évekig utáltam, rá sem bírtam nézni. Aztán egyszer apukám marhapörköltjéhez mégiscsak megkóstoltam a pirított-fűszeres tarhonyát, és azóta imádom. Van, hogy csak úgy készítek magamnak egy nagy adagot, és mindenféle főétel nélkül megeszem. :)
A másik a tejfölös kenyér. Egyszer - szintén napköziben - nagyon kevesen voltunk, nem tudom, miért, de a szokott adag tejfölt és kenyeret készítették ki uzsonnára a konyhás nénik. A tanárnő meg kitalálta, hogy mégsem maradhat ott megsavanyodni a tejföl, meg különben is, hogy néz az ki, hogy otthagyjuk a nagy részét, és gyakorlatilag belénk erőltette az egészet. 5-6 gyerekbe a 18-20 főre szánt adagot. Kábé egy évvel ezelőttig a tejfölös kenyér gondolatától is rosszul voltam, aztán apu egyszer azt vacsorázott, és olyan jóízűen ette, hogy azóta semmi bajom nincs vele. :)
Van egy pár ilyen:
mák, kakaó-ezeket kiskoromban nagyon szerettem és mostanra meguntam.
tortilla szósz: egyszer szilveszterkor annyit ette, hogy rosszul lettem, utána jól el kellett előlem dugni, mert ha ránéztem hányingerem lett.
nagymamám zöldbablevese- addig nem állhattam fel, amíg meg nem ettem, emiatt egyszer rosszul is lettem tőle
Én egy csomó kaját feltudnák sorolni. Velem is az óvodában szúrtak ki, rám erőltették a zsiros húst, azóta sem eszem meg. (immár 20 éve).
Tulajdonképpen leginkább tésztákat, krumplis kajákat,kenyeret és néhány levest eszek meg. Ja a főzelékeket is utálom, meg néhány zöldséget.
A Kinder csokit. Nem mindet, de azt a fajtát ami rudakban van és a dobozon egy gyerek van nem bírom megenni. Még kicsi voltam, mikor ilyet ettem és nagyon szerettem. Mivel rá volt írva hogy tejes csoki, ezért gondoltam, hogy ha beáztatom a tejbe az se rossz és legalább úgy is kipróbálom. Valami förtelmes lett, és hánytam is tőle rögtön. Az olyan rossz volt hogy évekig tejet se ittam, de azon már túl vagyok. Viszont azt a fajta csokit máig nem bírom megenni.
Egyszer volt hogy születésnapomra ismerősömtől nagyon sok olyat kaptam. Nem akartam bunkó lenni szóval elfogadtam, viszont a torkomon nem bírtam leerőltetni. És mivel látni se akartam ezért másnap első dolgom volt hogy levittem az óvodába és odaadtam a dadusoknak hogy osszák szét a gyerekek között vagy csináljanak vele amit akarnak, bánom is én...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!