Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kifőtt tésztára milyen szószt...

Kifőtt tésztára milyen szószt készíthetnék?

Figyelt kérdés
Valami egyszerű recept kellene.Eddig csak a hagyományos darás, krumplis, túrós, bolognai stb verziót készítettem, most valami mással szeretném meglepni a családot.A lényeg, hogy nem kell bonyolult különlegesség, legyen olcsó, lehet a megszokott egyszerű alapanyagokból, de mégis picit más...
2012. nov. 27. 09:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

ez egy isteni finom olasz recept!:)

kifőzöd a tésztát,(tegyél a vízbe olajat,és sót) ha megfőtt ne mosd le.:))

a szósz: gombát borsót párolsz,egy picike fokhagyma,és rá jó sok tejszín. ezt össze kevered ráöntöd a tésztára. mennyei!

:D vagy. tojásos tészta.kifőzöd a tésztát,ütsz fel tojást,és ráöntöd a tésztára majd megsütöd az egészet a lábasban a tűzön.

vagy sima olajos fokhagymás tészta. fokhagymát átnyomod fokhagyma nyomón,és rá öntöd a tésztára,olajjal együtt. ez is fincsi ha szeretitek a fokhagymát!:)

lehet választani :D

2012. nov. 27. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Párolt gomba, fokhagyma, só, bors, szerecsendio tejföllel besűritve. Reszelt sajt tojással el keverve, tesztaval össze forgatva, ki sütve.
2012. nov. 27. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha van zöldséged, sárgarépád otthon, megpárolva, egy kis cukrot karamellizálva hozzáadva, leturmixolva, mustárral,fűszerekkel, tejföllel esetleg főzőtejszínnel dúsítva finom vadasmártásod lesz.
2012. nov. 27. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

gombaszósz, vagy mártás. egy kisebb fej hagymát finomra vágok, és zsiradékon megpárolom. rá a gomba, sózom rögtön és puhára párolom. ha puha leszórom két három kis fakanál liszttel,átpirítom vele, majd hidegvízzel elkeverem, hogy a liszt leoldódjon róla.(staubolás) ekkor kezd már jól besűrűsödni.

hőkiegyenlítéssel tejfölt, vagy főzőtejszínt keverek még hozzá.

Ízlés szerint lehet mustárt, majorannát, egyéb fűszereket is belekeverni, de csak annyit, hogy nem menjen a gomba

ízének rovására.

2012. nov. 27. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:
100%
Nagyon jókat írtak a többiek.Én szoktam csinálni sima foghagymás tésztát is.Sok foghagymát megpucolok,apró darabokra vágom és megdinsztelem(nem pirítom).Ráteszem a kifőtt tésztát és kész.Reszelt sajttal,esetleg tejföllel esszük.
2012. nov. 27. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A legolcsóbb recept:


Dinsztelj apróra vágott hagymát vajon/margarinon, ha ez kész, akkor tegyél hozzá 1-2 evőkanál lisztet, pirítsd azt is át egy kicsit, öntsd fel tejjel és főzd addig, ameddig besűrűsödik, sózd borsozd ízlés szerint. (ez gyakorlatilag egy hagymás fehérmártás)

Ezt utána már azzal ízesíted, amivel akarod. Tehetsz bele különböző sajtokat, párolt zöldségeket, apróra vágott felvágottat... Csak a fantáziád szab neki határt.

2012. nov. 27. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Párom kedvence:

Párolok vajon hagymát és fokhagymát. Majd nagyon vékonyravágott csirkemellet rádobom. Hozzáadok gombát, amit kb ugyanakkorára vákok, mint a husit. Fűszerezem (só, bors, kevés kömény, csipet szerecsendió...) Fedő alatt puhítom. Mikor kész a gomba és a husi is, akkor hozzáöntök tejszínt. A tejszínbe beledobok kb 10 szelet ömlesztett sajtlapot (cheddar a lejobb) és felolvasztom benne.

Eközben fogkeményre főzöm a tésztát, leszűröm (de nem mosom át) és rádobom a "ragura/szószra". Így 2-3 percig tovább főzöm, míg kész nincs.

Tálaláskor parmezánnal szórom.

2012. nov. 27. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szoktam olyat is, hogy a sima bolognai spagettit elkészítem úgy hogy benne van a tészta a szószban és kivajazott muffinformába töltöm, maj reszeltsajttal megszórom és bedobom a sütőbe. Addig sütöm, míg a sajt készre nem pirul. Kiveszem, hagyom 10 percet hülni és kiszedem a formából.

Gyerekek nagyon szeretik :)

2012. nov. 27. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Hűha, hát tényleg köszönöm ezt a rengeteg receptet, kipróbálom mindet, nagyon jókat írtatok!
2012. nov. 27. 12:18
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szalonnát vagy sonkát megpirítasz, törsz rá jó sok fokhagymát és összekevered a kifőtt tésztával.Így is nagyon fonom, de tehetsz rá tejfölt sajtot, juhtúrót, petrezselymet, stb stb
2012. nov. 27. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!