Kifőtt tésztára milyen szószt készíthetnék?
ez egy isteni finom olasz recept!:)
kifőzöd a tésztát,(tegyél a vízbe olajat,és sót) ha megfőtt ne mosd le.:))
a szósz: gombát borsót párolsz,egy picike fokhagyma,és rá jó sok tejszín. ezt össze kevered ráöntöd a tésztára. mennyei!
:D vagy. tojásos tészta.kifőzöd a tésztát,ütsz fel tojást,és ráöntöd a tésztára majd megsütöd az egészet a lábasban a tűzön.
vagy sima olajos fokhagymás tészta. fokhagymát átnyomod fokhagyma nyomón,és rá öntöd a tésztára,olajjal együtt. ez is fincsi ha szeretitek a fokhagymát!:)
lehet választani :D
gombaszósz, vagy mártás. egy kisebb fej hagymát finomra vágok, és zsiradékon megpárolom. rá a gomba, sózom rögtön és puhára párolom. ha puha leszórom két három kis fakanál liszttel,átpirítom vele, majd hidegvízzel elkeverem, hogy a liszt leoldódjon róla.(staubolás) ekkor kezd már jól besűrűsödni.
hőkiegyenlítéssel tejfölt, vagy főzőtejszínt keverek még hozzá.
Ízlés szerint lehet mustárt, majorannát, egyéb fűszereket is belekeverni, de csak annyit, hogy nem menjen a gomba
ízének rovására.
A legolcsóbb recept:
Dinsztelj apróra vágott hagymát vajon/margarinon, ha ez kész, akkor tegyél hozzá 1-2 evőkanál lisztet, pirítsd azt is át egy kicsit, öntsd fel tejjel és főzd addig, ameddig besűrűsödik, sózd borsozd ízlés szerint. (ez gyakorlatilag egy hagymás fehérmártás)
Ezt utána már azzal ízesíted, amivel akarod. Tehetsz bele különböző sajtokat, párolt zöldségeket, apróra vágott felvágottat... Csak a fantáziád szab neki határt.
Párom kedvence:
Párolok vajon hagymát és fokhagymát. Majd nagyon vékonyravágott csirkemellet rádobom. Hozzáadok gombát, amit kb ugyanakkorára vákok, mint a husit. Fűszerezem (só, bors, kevés kömény, csipet szerecsendió...) Fedő alatt puhítom. Mikor kész a gomba és a husi is, akkor hozzáöntök tejszínt. A tejszínbe beledobok kb 10 szelet ömlesztett sajtlapot (cheddar a lejobb) és felolvasztom benne.
Eközben fogkeményre főzöm a tésztát, leszűröm (de nem mosom át) és rádobom a "ragura/szószra". Így 2-3 percig tovább főzöm, míg kész nincs.
Tálaláskor parmezánnal szórom.
Szoktam olyat is, hogy a sima bolognai spagettit elkészítem úgy hogy benne van a tészta a szószban és kivajazott muffinformába töltöm, maj reszeltsajttal megszórom és bedobom a sütőbe. Addig sütöm, míg a sajt készre nem pirul. Kiveszem, hagyom 10 percet hülni és kiszedem a formából.
Gyerekek nagyon szeretik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!