Milyen ünnepi egytál ételt készíthetnék jénaiban?
Én valamilyen rakott ételt készítenék.
Pl. Rakott hús, rakott krumpli, baconbe tekert máj, vagy ehhez hasonlókat.
Pl. egy jó adag rakott karfiol, vagy rakott káposzta, közepén egy vastag rétegben a darálthúsos töltelék, teteje vastagon kenve tejföllel, reszelt sajttal.
Vagy éppen bőre alá töltött csirke-combok sütve, és a végén leöntve reszelt sajttal dúsított tejszínnel, hasonlóvval.
De készíthetsz benne stefániát is, és abban viszed el, majd ott szelitek fel.
Vagy éppen töltött dagadót sütsz benne
Keress rá a baconos csikremell őzgerincben nevű finomságra. ezt nyugodtan meg lehet csionálni jénaiban is, nagyon szép, irtózatosan finom, szerintem vendégségbe vinni nagyon megfelelne.
az andi konyháján is, a mindmegettén is, de télán még több oldalol is.
A jénaival is lehet trükközni, hogy az alul levő szalonna is szépen megsüljön. egy sütőtállal befeded , megfordítod, és amikor az alsó szalonnás rész is pirosra sült, ugyanígy visszatelepíted a jénaiba.
tálalás előtt a helyszínen lehet újramelegíteni a sütőben.
A káposztafélék valóban nagyon finomak, jól szállíthatók, melegíthetők.nagyon finom pl a szabolcsi paradicsomos töltöttkáposzta, vagy a nyugati oldali :)
babos káposzta, ami tulajdonképpen egy finom székelykáposzta, egy doboz leszűrt konzerv vörösbabbal társítva.
Az 5-ös válaszoló nagyon jót ajánlott, csak én úgy ismerem csirketorta.
Én a rácpontyot javaslom, vagy ha nem jön be a hal, vagy nincs akkor a rác csirkét.Az ugyan az csak csirkével. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!