Sertéscomb szelet megmaradt, ami be van lisztezve, mit készíthetnék belőle a rántott húson kívül?
Én most akarok csíkokra vágott mellehúsát (de szoktam sertésből is) lisztbe forgatom, (nálad ez már megvan!) bő zsírban, olajban hirtelen kisütöm, majd félreteszem.
Külön edényben szálára vágott vöröshagymát és karikára szelt zöldpaprikát dinsztelek, néhány szem paradicsomot belekockázok. Amikor a paradicsom levet engedett, akkor belerakom a sültet, és egy kicsit összerotyogtatom. Főtt rizst (esetleg főtt tésztát) készítek köretként.
Ez a lecsós-alapon elkészített változat. Szoktam fokhagymás-tejfölös márátást is készíteni, akkor abba rakom bele a hirtelen kisütött húsokat.
Ha valami gombamártást készítel: hagymát dinsztelsz, beleforgatod a leszeletelt gombát, sót, borsot, egyéb fűszert, amit szerettek. Majd tejfölbe, tejszínbe egy kis lisztet, azzal besűrűsíted, ha összerotyogott, belerakod a husit és azzal is egy kicsit főzöd. Vigyázz, ez esetben a husiról a sült liszt egy része belefő a mártásba, így sűrűbb lesz, tehát első nekifutásból nem baj, ha a mártásod egy kicsit híg. Főtt rizst ehhez is tudsz tálalni köretként.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy ilyen gyorsan válaszolt!
Nem ismertem a bakonyi gombást, de akkor ezt fogom most elkészíteni, legközelebb pedig amit a kedves utolsó írt!
Még egyszer köszönöm szépen! További kellemes napot kívánok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!