Gombából és csirkemell filéből milyen ételt készíthetnék?
1. Tejszínes gombás csirketokány.
Megdinszteled a hagymát kevés olajon, hozzáadjuk a szeletelt gombát, kicsit lepirítjuk azt is sóval, borssal, kakukkfűvel, kevés tárkonnyal, és végül a csíkokra szelt csirkemellet beledobjuk. Mikor már megpuhult a csirkemell (nem kell neki túl sok idő), kevés tejszínnel dúsítjuk. (akik "magyarosabban" szeretik, azok tejföllel behabarják:)) Tésztával, nokedlivel tökéletes.
2. Gombával-sajttal töltött csirkemell.
A gombát sóval lepirítod kevés zsiradékon (vajon ), és sajttal (füstölt sajttal igazi) gombával betöltöd a kiklopfolt csirkemellet, majd panírozod, és kirántod.
3. Csirkemellet roston megsütöd, mind két oldalát. (természetesen sóval, borssal fűszerezzük), készítesz egy sajtos besamell mártást (besamell mártásba reszelt sajt), csirkemell tetejére a cikkekre szelt gomba, arra a besamell, és tetejére egy kis reszelt sajt, és így be a sütőbe. (nagyjából mint a Dubarry szelet, csak karfiol helyett gombával). Rizzsel finom:)
4. A csirkemellet sóval-borssal fűszerezed, roston megsütöd, és ehhez egy gombaragut készítesz: cikkekre (vagy szeletekre, ízlés kérdése) szelt gombát kevés zsiradékon megpárolod (pl vajon) , sóval borssal, kevés kakukkfűvel fűszerezed, és felöntöd kevés tejszínnel, hogy mártás sűrűségű legyen. (ha akad, akkor tejszín helyett egy kanál mascarpone sajtot tegyél a gombához, és ha nem elég híg, akkor tegyél csak hozzá tejszínt).
Linkelek egy két receptet hozzá:
De még nézz körül ezen az oldalon, hátha más milyet is találsz ami neked tetszik! :)
Hú, azt nem írtam, hogy a tejtermékek nem játszanak sajnos. :o(
Rántottan meg épp egy hete volt.
Valami pirított hagymás verzión gondolkodom. Csak nem tudom, hogy kéne...
Köszönöm a linket, nem tudtam, hogy így is lehet itt szűkíteni a találatokat... :o)
Na ebből mazsolázok valamit, aztán maximum kicsit variálom. :o)
Off: Tudjátok hogy hol lehet Hulala-t venni?
Én még nem láttam, pedig jó lenne nagyon!
Köszönöm, meg fogom nézni!
Amúgy átböngésztem legalább egy tucat receptet, és végül egy saját kreáció lett belőle. Elég finom. :o)
Hagymát dinszteltem, rádobtam picit fedő alatt a sózott aprózott gombát sok petrezselyemmel. AMikor nagyjából megpuhult, levettem a fedőt, amikor a folyadék elpárolgott rádobtam a csirkemellfilét apró kockákban, amit előtte szárnyas fűszerkeverékbe forgattam. (Kis paradicsomos fűszersó is ment) Ahogy megpuhult a husi, el is zártam alatta. Közben főztem egy rizst, majd összekevertem az egészet. Jégsaláta volt hozzá. Nyami. :o)
Ajánlom a múzsáknak!
Szép napot!
Sajnos a Hulala nem növényi. Vagyis nem CSAK növényi, mert tejfehérjét tartalmaz. :o(
(Asszem a laktózérzékenyeknek jó, de nekünk ugrott...)
Azért köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!