Hogyan készíthetnék házilag olyan szószt, amit tésztára lehetne önteni?
Én mindig házilag csinálom pl a milánói alapot!Darálthús, ha nincs akkor virsli, vagy kolbi is jó!Pirítok egy kics hagymát kockázva, pici pirospaprika rá,erre a húsféleség!
Sűrített paradicsom rá, oregánó, fokhagyma, só bors, összefőzöm, és kész!Nagyon fonom!
Én pl szoktam olyat csinálni, hogy fogok egy hagymát, felaprítom, megpirítom kicsit. Aztán a karikára vágott virslit hozzá adom, és kicsit azt is megpirítom. Aztán jöhet rá a paradicsomszósz, és egy kis víz. És összeforralom. A higítását tudod a vízzel szabályozni.
Vagy pl. ugyanilyen egyszerű tejszíneset csinálni. Ott liszszórással tudod sűríteni a szószt. Bele meg azt teszel, ami akarsz.
Az egyetemista fiam felold fél leveskockát 1,5 dl tejjel, összeforralja, és kész a szósz. tehet bele sajtot, paradicsomot, gombát, borsót, virslikarikát, bármit.
Vagy besamelt készítessz és bárhogy ízesíted és tejszínnel, tejjel feléengeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!