Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsinta tészta leragad!...

Palacsinta tészta leragad! Mit csinálok rosszul? 3 tojás,20 dkg liszt, 0.6 l tej és 1 dl ásványvíz, kicsi só és cukor amiből csináltam.

Figyelt kérdés
2012. nov. 25. 15:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igazatk van. Sajnos nem recept szerint csináltam és eltúloztam az arányokat. Megsütöttem tepsiben császármorzsának:-)
2012. nov. 25. 18:02
 12/14 anonim ***** válasza:
Senki nem említette, de a palacsintát mindig finomlisztből kell csinálni, mert a rétesliszt vagy a keverék leragad. A tojástól nem ragad le, a cukorból meg tényleg nem szabad túl sokat tenni. Olaj mehet a tésztába is egy kicsi (jobban fog csúszni, és nem kell folyton kenegetni a palacsintasütőt).
2012. dec. 1. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim válasza:
Én tejet nem szoktam bele tenni. Csak szódát tojást liszt étolaj cukor.
2012. dec. 5. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim válasza:
Túl sok a tojás és a tej is. Butaság, hogy palacsintát mindig finomlisztböl kell csinálni. Én keverve használok rétes és finomlisztet.A túl sok tejtol ropogós és száraz lesz, a tojásfwherjetol szintúgy. A tésztába nem érdemes olajat tenni, mert nem sül ki belőle megfelelően. Vékonyan, szilikon ecsettel érdemes inkább a serpenyőt kenni, ha szükséges és megsütés után konyhai papirtorlovel nyugodtan le lehet itatni a felesleget.
2019. márc. 26. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!