Palacsinta tészta leragad! Mit csinálok rosszul? 3 tojás,20 dkg liszt, 0.6 l tej és 1 dl ásványvíz, kicsi só és cukor amiből csináltam.
Figyelt kérdés
2012. nov. 25. 15:49
11/14 A kérdező kommentje:
Igazatk van. Sajnos nem recept szerint csináltam és eltúloztam az arányokat. Megsütöttem tepsiben császármorzsának:-)
2012. nov. 25. 18:02
12/14 anonim válasza:
Senki nem említette, de a palacsintát mindig finomlisztből kell csinálni, mert a rétesliszt vagy a keverék leragad. A tojástól nem ragad le, a cukorból meg tényleg nem szabad túl sokat tenni. Olaj mehet a tésztába is egy kicsi (jobban fog csúszni, és nem kell folyton kenegetni a palacsintasütőt).
13/14 anonim válasza:
Én tejet nem szoktam bele tenni. Csak szódát tojást liszt étolaj cukor.
14/14 anonim válasza:
Túl sok a tojás és a tej is. Butaság, hogy palacsintát mindig finomlisztböl kell csinálni. Én keverve használok rétes és finomlisztet.A túl sok tejtol ropogós és száraz lesz, a tojásfwherjetol szintúgy. A tésztába nem érdemes olajat tenni, mert nem sül ki belőle megfelelően. Vékonyan, szilikon ecsettel érdemes inkább a serpenyőt kenni, ha szükséges és megsütés után konyhai papirtorlovel nyugodtan le lehet itatni a felesleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!