Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ilyen színes tésztát hogyan...

Ilyen színes tésztát hogyan tudnék sütni?

Figyelt kérdés

[link]


Ételszínezékem van hozzá és arra is kíváncsi lennék, hogy milyen tésztát keverjek hozzá, valamint arra is, hogy milyen módszerrel tegyem a tésztát, hogy ezt a végeredményt kapjam.



#ételszínezék #színes tészta
2012. nov. 19. 22:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem linzer tészta...az nem folyós,tudod gyurmázgatni,igy alakitani,és könnyen fogja az ételfesték.
2012. nov. 19. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég valakinek már beírtam ezt a linket, itt a teljes recept :) [link]

Ha nem érted, szívesen lefordítom.

2012. nov. 19. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Nagyon kedves lenne tőled, ha lefordítanád. az alapanyagokig én is eljutottam, de a lényegs szöveget már sajnos nem tudom, illetve nem értem pontosan.

Szerintem sokan örülnének neki, mert nagyon aranyos sütiötlet kisgyerekek számára.

Én legalábbis nagyon megköszönném:)

Bocsi az OFF-ért.

2012. nov. 20. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, kérlek szépen fordítsd le nekem/nekünk!(:

Igen én is erre gondoltam, kisgyerekeknek nagyon jó pofa(:

2012. nov. 20. 13:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Tessék :)


1 csésze kristálycukor

1 csésze porcukor

1 csésze vaj

1 csésze olaj

2 tojás

1 tk borkő

1 tk só

1 tk szódabikarbóna

5 csésze liszt

1-1 tk mandula- és vaníliakivonat

mini M&M's a belsejébe

az összeragasztáshoz: fél csésze porcukor + 2 tk tej

gél állagú ételfesték (ezzel lesz a legélénkebb, de folyékonyat is lehet használni); szamár vagy hasonló alakú kiszúróforma


A cukrokat a vajjal krémesre keverjük, beledolgozzuk a tojásokat és az olajat. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd fokozatosan a vajas keverékhez adjuk. Belekeverjük a vaníliát és a mandulakivonatot.

A tésztát öt nagyobb és egy kicsi gombócra osztjuk, a kicsit feketére színezzük, a többit tetszés szerint.

Egy akkora dobozt, ami kb. olyan széles, mint a kiszúróformánk, folpackkal kibélelünk. A tésztagombócokat (a fekete kivételével) elfelezzük. A fekete tésztával kezdve elkezdjük felváltva belenyomkodni a rétegeket a dobozba. Amikor kész, folpackkal befedjük és legalább négy órára (vagy egy éjszakára) fagyasztóba tesszük.


Kiemeljük a tésztát a dobozból, kb. 6 mm vékony szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, 180 fokon 12 percig sütjük. Azonnal, még forrón kiszúrjuk őket a formával, a harmadát tükörképként (ez azért jó, mert összeragasztás után a csúnya aljuk befelé fog nézni). A sütik közepére szánt formák fülét és lábait gyorsan levágjuk, közepükbe téglalapot vágunk (7. kép, igyekezzünk, mert ahogy hűl, egyre jobban törik és morzsálódik), hagyjuk őket a tepsin kihűlni.


Az összeragasztáshoz a porcukrot simára keverjük a tejjel, habzsákba szedjük (vagy erősebb nejlonzacskóba, aminek az egyik csücskéből egy nagyon picit levágunk). A 8. kép szerint összeragasztjuk a formákat, ügyelve arra, hogy a szebbik felük nézzen kifelé. Legalább 30 percig hagyjuk kötni, mielőtt talpra állítanánk őket.

2012. nov. 20. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Nagyon kedves vagy, köszönjük szépen a pontos és részletes leírást. sokat segítettél.

üdv.

2012. nov. 20. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!