Linzer tésztát csináltam 1,5 kg lisztből,1kg zsírból, 0,5kg porcukorból, és 4 tojás sárgájából. Nem áll össze a tészta bárhogy próbálom is. Szerintetek miért nem akar össze állni, nincs valami tippetek?
A sütőportól szerinted jobban összeállna? -.-
A linzertészta anyaghányada:
-cukor 1
-vaj 2
-liszt 3
Járulékos anyagok: tejföl, tejszín, kakaó, olajos magvak, tojás, citromhéjreszelék, fűszerek.
A tejföl finom adagolása a jó megoldás, legalábbis és ezt tapasztaltam. és közben lisztezni is, hogy ne ragadjon.
amikor a kezünk már tiszta,nem ragad rá a süti akkor kezd jó lenni. utána hideg helyen legalább fél órát pihentetni kell.
utána is folymatosan lisztezett legyen a deszka, és a nyújtófa is.
A másik, de hangsúlyozom, hogy ez csak az én privát véleményem,illetve tapasztalatom,hogy ekkora adagban minden másképp működik, mint az eredeti recet.
én max duplázni szoktam, és ha még ennél is több kell, akkor újra kezdem az elejétől egy másik dupla adaggal a begyúrást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!